Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm

We kennen ondertussen het verhaal: fabrikanten zoals Apple en Samsung implementeren allemaal dunne schermranden in hun smartphones. Daardoor is er echter geen ruimte meer over voor een vingerafdrukscanner. De oplossing? De vingerafdrukscanner in het scherm verwerken. Maar ja, technisch bleek dat niet op grote schaal mogelijk.

Eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm

Tot deze week. Het specialistische bedrijf Synaptics kondigde met trots aan het voor elkaar te hebben gekregen. Daar bleef het echter niet bij. Volgens het bedrijf zal een van de top vijf smartphonefabrikanten al in 2018 de technologie in zijn nieuwe toestellen implementeren. Toen barstte de speculatie los, waarbij vaak Samsung werd genoemd.

Maar nee, Samsung is het niet. Synaptics heeft nu bekend gemaakt dat het om Vivo gaat, het zeer succesvolle zusterbedrijf van OnePlus en Oppo. De Chinese techgigant is de op vier na grootste smartphonefabrikant ter wereld. Wanneer je het moederbedrijf van Oppo, Vivo en OnePlus bekijkt, dan heb je het al helemaal over een grootmacht.

Vivo vingerafdrukscanner

Synaptics heeft dus een optische vingerafdrukscanner ontwikkeld. De technologie zit onder het glas van je scherm verwerkt. Daardoor kun je het toestel ontgrendelen door simpelweg je vinger op je scherm te houden, zelfs als je vingers nat zijn. Daarbij  beweert het bedrijf dat het systeem, dat Clear ID heet, twee keer zo snel is als Apple’s Face ID.

Techniek maakt indruk

De bekende tech-analist Patrick Moorhead kreeg eerder dit jaar al een demonstratie, en was zeer onder de indruk:

Overigens merkt hij wel op dat je eerst een knop in moet drukken. Je kunt op dit moment dus nog niet je toestel ‘wakker maken’ en ontgrendelen door simpelweg je vinger op het scherm te laten rusten. Dat is wel het geval bij vingerafdrukscanners die niet in je scherm verwerkt zijn. Klein nadeeltje dus, maar wellicht wordt dat nog opgelost.

We zijn dus zeer benieuwd naar de nieuwe smartphone van Vivo. De fabrikant heeft al toestellen op de markt met dunne schermranden, dit wordt de volgende stap. Het wordt interessant om te zien hoe snel andere fabrikanten zoals Samsung de technologie kunnen evenaren. Check hier het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters