‘Vingerprintsensors worden dit jaar 40 procent goedkoper’

De verwachting voor 2016 is dat vingerprintsensoren 40 procent goedkoper zullen worden. In 2015 daalde de prijs voor deze onderdelen ook al met 30 procent. De prijs per sensor zal dit jaar onder de 5 dollar komen.

iPhone 5S

De vingerafdruksensor is sinds de implementatie in de iPhone 5S erg populair geworden. Bijna elke smartphonefabrikant gebruikt ze in zijn toestellen. Digitimes voorspelt dat de prijs van een vingerprintsensor dit jaar met 40 procent daalt. Vorig jaar daalde de prijs ook al met 30 procent. Dit betekent waarschijnlijk dat er dit jaar meer smartphones op de markt komen met een vingerafdruksensor dan vorig jaar.

Vingerprintsensoren ontwikkelaars

De voorspelling van Digitimes is gebaseerd op de toenemende concurrentie bij de ontwikkelaars. Er zijn ruim twintig bedrijven wereldwijd die zich hebben gespecialiseerd in het maken van vingerafdruksensors. Met de toename van deze bedrijven is de prijs per sensor flink gedaald. De prijs per stuk zal dit jaar onder de vijf dollar zakken.

Dit is voor de ontwikkelaars niet zo fijn, aangezien ze meer zullen moeten verkopen om hun hoofd boven water te houden. Met de prijsdaling zullen fabrikanten vooral in het lagere prijssegment smartphones gaan voorzien van vingerprintsensors. Tot nu toe was deze functie vooral te vinden in duurdere toestellen. Als er meer smartphones op de markt komen met een vingerprintsensor, zal de afzet van de sensor-ontwikkelaars ook groeien.

Ontwikkelingen

galaxy-s6-s6-edge-fingerprint-picChinese fabrikanten geven smartphones met een midrange prijs al langer zo’n sensor mee. Denk hierbij aan de Huawei G8 en de OnePlus Two. Met de prijsverlaging zal dat alleen maar meer worden. Naast het ontgrendelen van de telefoon zullen de functionaliteiten waarschijnlijk ook toenemen. Er zijn al fabrikanten die gebruikers online bestellingen laten doen door middel van hun vingerafdruk. Daarnaast zijn er ook volop ontwikkelingen in de mobiel betalen-branche. Als deze ontwikkelingen in dezelfde stijgende lijn door blijven gaan, zal de vingerprintsensor over een aantal jaar een vereiste zijn voor een smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Huawei Mate 10 opvolger van Mate 9

Flink aantal details Huawei Mate 10 duiken op lees verder

OnePlus 3T goud

Nieuwe kleur OnePlus 5 wordt binnenkort geïntroduceerd lees verder

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters