Virtual Insanity – ADV

In de jaren ’90 klonk het al door de speakers: “The future is made of virtual insanity”. De Britse pop-band Jamiroquai zat er niet ver naast, want man, wat zijn we gek op onze VR-brillen.

De VR-techniek is oorspronkelijk in de jaren ’80 doorontwikkeld in het Amerikaanse leger voor trainingsdoeleinden en simulators. De game-industrie zag op zijn beurt een mooie toepassing en zette in op 3D-games voor een compleet nieuwe ervaring. Vanwege de aparte consoles en de teleurstellende kwaliteit bleek dit idee slechts een tijdelijke hype. Sinds de stap is gemaakt richting de smartphone heeft VR een ware groeispurt gemaakt en is het voor steeds meer consumenten toegankelijk. Je waant je met VR in één oogopslag in een andere wereld!

Mobiel of PC?

Wanneer je op het punt staat om een VR-bril aan te schaffen, zijn er een aantal punten om mee te nemen in de overweging. Verschillen zitten ‘m in de prijs, kwaliteit, vormgeving en bovenal de functie. Wat de keuze extra moeilijk maakt is de optie voor een mobiele of een vaste VR-bril. In de laatste categorie vallen bijvoorbeeld de Oculus Rift en de HTC Vive, welke afhankelijk zijn van externe hardware. Voor gebruik met je smartphone is een Google cardboard of Samsung Gear VR ideaal. Er zijn verschillende sensoren nodig op je toestel om de bewegingen waar te nemen, waardoor niet alle smartphones compatible zijn met VR. Voor de beste ervaring is het daarnaast belangrijk dat het toestel goed aansluit in de bril. Hij moet dus tijdelijk uit zijn beschermende HTC 10 hoesje waardoor schade op de loer ligt.

Waar je voorkeur ook naar uit gaat: een krachtige PC of smartphone is vereist voor een spectaculaire ervaring. Je wilt natuurlijk niet dat het beeld hapert terwijl jij virtueel de Mount Everest beklimt! Tijdens deze tocht krijgt de accu van je smartphone echter een hoop te verduren. Een powerbank of Honor 5X hoesje is geen overbodige luxe. Sta je weer met beide benen op de grond? Dan kun je de rest van de dag zorgeloos genieten van het gebruik van je toestel.

Virtuele waarheid

Smartphones zijn krachtiger dan ooit en de kwaliteit van de schermen neemt met de dag toe. De VR-beleving neemt hiermee voor de consument een steeds positievere wending.  Voor wie bereid is een flink bedrag neer te leggen, deze lopen op tot €899,-, is een unieke en gloednieuwe wereld binnen handbereik.

Grote bedrijven en merken zien de voordelen inmiddels ook in en maken hier dan ook gretig gebruik van, zoals de VR broadcasting van de Olympische spelen in Rio de Janeiro. En wat te denken van één van de volgende toepassingen?

  • Een unieke shopping experience
  • Virtuele lessen in het onderwijs
  • Verschillende vormen van therapie
  • Live concerten of bijeenkomsten bijwonen
  • Een rondleiding door je aanstaande droomhuis

De toekomst binnen handbereik vanuit je eigen woonkamer! Klinkt aantrekkelijk toch?

Laat de aanschaf van een VR-bril voor jou nog even op zich wachten? Bekijk dan je favoriete video’s of games gewoon op je MacBook, tablet of smartphone en vergeet er niet een mooie MacBook Pro Retina 13 inch hoes omheen te doen. Misschien minder spectaculair, maar wel minstens net zo comfortabel.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters