‘Apple krijgt patent voor virtual reality headset’

Apple heeft een patent gekregen op een virtual reality headset voor smartphones. De smartphone wordt aangesloten op de voorkant van de headset en is ook bruikbaar voor mensen met een bril of lenzen.

virtual reality headsetVirtual reality headset

In het patent staat dat de headset een glazen design heeft waarin een smartphone of iPod bevestigd kan worden. Ook wordt er gebruik gemaakt van een touch-slide controller waarmee je het volume kan veranderen en de virtual reality headset kan besturen.

Contact lenzen of bril

Wat opvallend is, is dat de headset ook bruikbaar is voor mensen die een bril of lenzen dragen. Daarnaast komt het geluid van de speaker van de telefoon en is de headset is ontworpen voor relatief kleine smartphones. Als je toch gebruikt maakt van een grotere telefoon, dan is de VR content te zien op een scherm dat kleiner is dan het scherm van je smartphone en waarschijnlijk zichtbaar in een lagere resolutie.

Overige specificaties

De headset heeft ingebouwde oortjes die door de poten van de bril lopen. Ook heeft het hoofdbanden die ervoor zorgen dat de headset op de goede plek blijft zitten. Daarnaast zijn er aansluitingen beschikbaar voor het toevoegen van externe apparaten. Onder de lenzen zitten de processor, het geheugen, sensoren, een batterij en schakelingen. De batterij kan opgeladen worden.

Onlangs gaf Tim Cook nog aan dat hij meer toekomst ziet in augmented reality dan in virtual reality. Het wordt dan ook interessant om te zien wanneer en op welke manier Apple deze markt zal instappen. Wat vind jij van deze ontwikkeling? Laat het in een reactie weten.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters