‘Apple krijgt patent voor virtual reality headset’

Apple heeft een patent gekregen op een virtual reality headset voor smartphones. De smartphone wordt aangesloten op de voorkant van de headset en is ook bruikbaar voor mensen met een bril of lenzen.

virtual reality headsetVirtual reality headset

In het patent staat dat de headset een glazen design heeft waarin een smartphone of iPod bevestigd kan worden. Ook wordt er gebruik gemaakt van een touch-slide controller waarmee je het volume kan veranderen en de virtual reality headset kan besturen.

Contact lenzen of bril

Wat opvallend is, is dat de headset ook bruikbaar is voor mensen die een bril of lenzen dragen. Daarnaast komt het geluid van de speaker van de telefoon en is de headset is ontworpen voor relatief kleine smartphones. Als je toch gebruikt maakt van een grotere telefoon, dan is de VR content te zien op een scherm dat kleiner is dan het scherm van je smartphone en waarschijnlijk zichtbaar in een lagere resolutie.

Overige specificaties

De headset heeft ingebouwde oortjes die door de poten van de bril lopen. Ook heeft het hoofdbanden die ervoor zorgen dat de headset op de goede plek blijft zitten. Daarnaast zijn er aansluitingen beschikbaar voor het toevoegen van externe apparaten. Onder de lenzen zitten de processor, het geheugen, sensoren, een batterij en schakelingen. De batterij kan opgeladen worden.

Onlangs gaf Tim Cook nog aan dat hij meer toekomst ziet in augmented reality dan in virtual reality. Het wordt dan ook interessant om te zien wanneer en op welke manier Apple deze markt zal instappen. Wat vind jij van deze ontwikkeling? Laat het in een reactie weten.

Bron: Phone Arena

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters