‘Apple krijgt patent voor virtual reality headset’

Apple heeft een patent gekregen op een virtual reality headset voor smartphones. De smartphone wordt aangesloten op de voorkant van de headset en is ook bruikbaar voor mensen met een bril of lenzen.

virtual reality headsetVirtual reality headset

In het patent staat dat de headset een glazen design heeft waarin een smartphone of iPod bevestigd kan worden. Ook wordt er gebruik gemaakt van een touch-slide controller waarmee je het volume kan veranderen en de virtual reality headset kan besturen.

Contact lenzen of bril

Wat opvallend is, is dat de headset ook bruikbaar is voor mensen die een bril of lenzen dragen. Daarnaast komt het geluid van de speaker van de telefoon en is de headset is ontworpen voor relatief kleine smartphones. Als je toch gebruikt maakt van een grotere telefoon, dan is de VR content te zien op een scherm dat kleiner is dan het scherm van je smartphone en waarschijnlijk zichtbaar in een lagere resolutie.

Overige specificaties

De headset heeft ingebouwde oortjes die door de poten van de bril lopen. Ook heeft het hoofdbanden die ervoor zorgen dat de headset op de goede plek blijft zitten. Daarnaast zijn er aansluitingen beschikbaar voor het toevoegen van externe apparaten. Onder de lenzen zitten de processor, het geheugen, sensoren, een batterij en schakelingen. De batterij kan opgeladen worden.

Onlangs gaf Tim Cook nog aan dat hij meer toekomst ziet in augmented reality dan in virtual reality. Het wordt dan ook interessant om te zien wanneer en op welke manier Apple deze markt zal instappen. Wat vind jij van deze ontwikkeling? Laat het in een reactie weten.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Huawei Mate 10 opvolger van Mate 9

Flink aantal details Huawei Mate 10 duiken op lees verder

OnePlus 3T goud

Nieuwe kleur OnePlus 5 wordt binnenkort geïntroduceerd lees verder

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters