Virtuele providers zijn KPN, Vodafone en T-Mobile de baas

Steeds meer Nederlanders sluiten een abonnement af bij een virtuele provider, zoals Simyo, Ziggo of Telfort. Het marktaandeel van KPN, Vodafone en T-Mobile daalt collectief.

Simyo sim only simkaart

Dit meldt Telecompaper op basis van eigen onderzoek over het eerste kwartaal van dit jaar. De drie providers met een eigen netwerk, KPN, Vodafone en T-Mobile, verliezen klanten aan Telfort, een dochtermerk van KPN, en Hollandsnieuwe. Maar ook aan Tele2, dat met het uitrollen van zijn eigen 4G-netwerk binnenkort bij de groep van providers met een eigen netwerk bestaande uit KPN, Vodafone en T-Mobile hoort.

Inmiddels kijkt 44 procent van de Nederlandse consumenten die een abonnement afsluiten naar geld. De maandelijkse kosten van een abonnement zijn belangrijker dan om bijvoorbeeld klant te zijn van KPN en Vodafone. Telecompaper meent dat deze groep het afgelopen jaar groter is geworden: mensen worden dus steeds prijsbewuster.

De gemiddelde leeftijd van consumenten met een abonnement – in combinatie met toestel of sim only – is behoorlijk hoog: 45 jaar. Ziggo kan worden beschouwd als de oude mensen-provider, met een gemiddelde leeftijd van 51 jaar. Hollandsnieuwe en Tele2 hebben relatief veel jonge klanten. Een vijfde van hun klanten met een abonnement is 20 jaar of jonger.

Het gaat overigens goed met de telecomafdeling van Ziggo. Het afgelopen jaar verdubbelde de provider zijn marktaandeel naar 5 procent. Telfort blijft de grootste virtuele provider, maar zag zijn marktaandeel wel dalen met 3 procentpunt.

Op het gebied van sim only-abonnementen zijn de virtuele providers samen groter dan de drie providers. De verhouding is 59 om 41 procent. Het marktaandeel van sim only an sich is het afgelopen jaar gestegen met 2 procentpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters