Visa gebruikt iPhone voor betalingen

Creditcard gigant Visa, de grootste creditcardmaatschappij ter wereld, heeft aangekondigd dat het in Australië een proef begint om contactloos te betalen met de iPhone. Aangezien de huidige iPhone’s nog geen NFC-chip hebben, levert de maatschappij een hoes om de iPhone, waarin een NFC-chip zit verwerkt.

Waar Visa al eerder meldde dat het samen met Nokia een NFC-betaalsysteem zou introduceren in Maleisië, is nu het eerste westerse land aan de beurt. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Visa samen met de Australische bank ANZ. Het bedrijf heeft een gelimiteerde trial gestart met medewerkers van de bank, waarbij zij een hoes met chip om een iPhone 4 geleverd krijgen. Naast de NFC-chip zit er ook een geheugenkaart in de hoes, waarin de betaalapplicatie is verwerkt.

De trial zal vier weken duren, waarna ANZ gaat analyseren of dit een manier is waarop het contactloos betalen wil gaan aanbieden. De verwachting is dat het nog wel een maand of zes gaat duren voordat deze manier van betalen echt in het wild zichtbaar gaat worden, omdat er nog behoorlijk wat werk nodig is aan het distributiekanaal. Daarnaast verwacht Visa ook dat er een beslissing genomen zal moeten worden of de beide partners wel voor de iPhone willen kiezen als definitief medium, helemaal omdat men verwacht dat er de komende maanden andere toestellen op de markt gaan komen met NFC-chip.

Mocht men echter voor deze oplossing gaan, dan zal de applicatie en hoes beschikbaar worden voor ongeveer AUD50, wat gelijk staat aan ongeveer 36 euro. Daarnaast hoopt Visa erop dat onder andere de iPhone 5 de beschikking zal krijgen over een ingebouwde NFC-chip en dat de opvolger van de Samsung Galaxy S zal worden voorzien van de chip.

Overigens is dit niet de eerste test die Visa in Australie doet, eerder werd er ook een test gedaan samen met ’s lands grootse telecomaanbieder (Telstra). Het uiteindelijke doel van Visa is om credit cards uit te kunnen faseren en alleen nog maar NFC-betalingen te hoeven aan te bieden, waardoor de vaak misbruikte plastic kaartjes eindelijk verleden tijd zullen zijn.

Visa iPhone 

Bron: The Australian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters