Visa start het eerste commerciële NFC-betaalsysteem

Visa heeft bekendgemaakt dat het van start gaat met het eerste point-of-sale betaalsysteem via de NFC-standaard. Hiermee komt mobiel betalen een stap dichterbij en is de eerste grote maatschappij gebonden aan Near Field Communications.

Visa, de grootste creditcardmaatschappij van de wereld heeft gisteren bekendgemaakt dat het als eerste bedrijf zijn NFC-dienst commercieel gaat aanbieden, in samenwerking met Nokia. Inmiddels hebben 1800 winkels in Maleisië de nieuwe betaaldienst als betaalmiddel geaccepteerd, waardoor de eerste stapjes zijn gezet om Near Field Communications als een breed commercieel product aan te bieden. Visa heeft Nokia bereid gevonden om de hardware te faciliteren, in de vorm van de Nokia 6212 Classic met een ingebouwde NFC-chip. Visa heeft daarnaast twee providers aan zich weten te binden, die het transactiegedeelte voor rekening nemen. Openbaar vervoerbedrijven hebben zich ook al aangepast aan de NFC-techniek en ook in Nederland zijn we er via de OV-chipkaart technisch gezien klaar voor. Het systeem is echter nog niet berekend op deze vorm doordat het vooralsnog alleen kaarten kan uitlezen en nog geen telefoonchips.

Een groot obstakel is nog dat de telefoon-hardware erg schaars is en dat producenten nog niet of nauwelijks NFC-telefoons hebben aangekondigd. Zo is Nokia de enige producent die momenteel telefoons met NFC-ondersteuning maakt. De techniek vereist een breder draagvlak bij zowel producenten als consumenten om levensvatbaar te blijven. Visa is echter optimistisch over de nieuwe dienst en hoopt samen met partners snel pilots in andere landen op te zetten.

Bron: PC World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters