Visa start het eerste commerciële NFC-betaalsysteem

Visa heeft bekendgemaakt dat het van start gaat met het eerste point-of-sale betaalsysteem via de NFC-standaard. Hiermee komt mobiel betalen een stap dichterbij en is de eerste grote maatschappij gebonden aan Near Field Communications.

Visa, de grootste creditcardmaatschappij van de wereld heeft gisteren bekendgemaakt dat het als eerste bedrijf zijn NFC-dienst commercieel gaat aanbieden, in samenwerking met Nokia. Inmiddels hebben 1800 winkels in Maleisië de nieuwe betaaldienst als betaalmiddel geaccepteerd, waardoor de eerste stapjes zijn gezet om Near Field Communications als een breed commercieel product aan te bieden. Visa heeft Nokia bereid gevonden om de hardware te faciliteren, in de vorm van de Nokia 6212 Classic met een ingebouwde NFC-chip. Visa heeft daarnaast twee providers aan zich weten te binden, die het transactiegedeelte voor rekening nemen. Openbaar vervoerbedrijven hebben zich ook al aangepast aan de NFC-techniek en ook in Nederland zijn we er via de OV-chipkaart technisch gezien klaar voor. Het systeem is echter nog niet berekend op deze vorm doordat het vooralsnog alleen kaarten kan uitlezen en nog geen telefoonchips.

Een groot obstakel is nog dat de telefoon-hardware erg schaars is en dat producenten nog niet of nauwelijks NFC-telefoons hebben aangekondigd. Zo is Nokia de enige producent die momenteel telefoons met NFC-ondersteuning maakt. De techniek vereist een breder draagvlak bij zowel producenten als consumenten om levensvatbaar te blijven. Visa is echter optimistisch over de nieuwe dienst en hoopt samen met partners snel pilots in andere landen op te zetten.

Bron: PC World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters