Viv is de nieuwe Siri en ze is geweldig

De opvolger van spraakassistent staat klaar. Ze heet Viv en is ontwikkeld door Adam Cheyer en Dag Kittlaus, de makers van de AI-software waarmee Siri is ontwikkeld, de digitale assistent van iOS.

Viv

Viv
Dag Kittlaus, een van de makers achter Viv

Cheyer en Kittlaus werken al vier jaar achter de schermen van Silicon Valley aan een verbeterde assistent, beter dan Siri. Als je aan Siri vraagt of ze een reservering voor je maakt in een restaurant, dan word je naar een website gebracht waar je de reservering kan doen of je moet een app downloaden. Viv is een open platform en kan elke vraag aan. Waar Siri voor een web search gaat, grijpt Viv naar verschillende bedrijven om zo je wens te vervullen. Viv schrijft telkens haar eigen code om zo het beste resultaat te geven.

Pizza

De groep ingenieurs die aan de software van Viv hebben gewerkt, wilden bijvoorbeeld een keer pizza bestellen. Iets dat Viv, getuige het filmpje probleemloos aankan. Ze vraagt zelfs wat voor toppings je op je pizza wil.

De groep ontwikkelaars begon allerlei verschillende toppings te roepen, zoals extra kaas en pepperoni. Veertig minuten later kwam er een bezorger met vier op maat gemaakte pizza’s. De groep had vanaf het moment dat ze het idee kregen om pizza te bestellen totdat ze hem kregen geen telefoon aangeraakt. Ze deden ook geen Google search en downloadden ook geen app. Ze raakten zelfs geen telefoon aan: ze hebben een pizza besteld puur door te praten tegen Viv.

De AI zal zorgen voor een verandering in de manier hoe bestellingen geplaatst zullen worden. Apple, Google, Microsoft, Facebook en Amazon.com hebben allemaal grote investeringen gedaan in virtual assistant-software. Twee van hen hebben al geprobeerd om Viv te kopen: Google en Facebook.

Bron: washingtonpost.com

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters