Viv is de nieuwe Siri en ze is geweldig

De opvolger van spraakassistent staat klaar. Ze heet Viv en is ontwikkeld door Adam Cheyer en Dag Kittlaus, de makers van de AI-software waarmee Siri is ontwikkeld, de digitale assistent van iOS.

Viv

Viv
Dag Kittlaus, een van de makers achter Viv

Cheyer en Kittlaus werken al vier jaar achter de schermen van Silicon Valley aan een verbeterde assistent, beter dan Siri. Als je aan Siri vraagt of ze een reservering voor je maakt in een restaurant, dan word je naar een website gebracht waar je de reservering kan doen of je moet een app downloaden. Viv is een open platform en kan elke vraag aan. Waar Siri voor een web search gaat, grijpt Viv naar verschillende bedrijven om zo je wens te vervullen. Viv schrijft telkens haar eigen code om zo het beste resultaat te geven.

Pizza

De groep ingenieurs die aan de software van Viv hebben gewerkt, wilden bijvoorbeeld een keer pizza bestellen. Iets dat Viv, getuige het filmpje probleemloos aankan. Ze vraagt zelfs wat voor toppings je op je pizza wil.

De groep ontwikkelaars begon allerlei verschillende toppings te roepen, zoals extra kaas en pepperoni. Veertig minuten later kwam er een bezorger met vier op maat gemaakte pizza’s. De groep had vanaf het moment dat ze het idee kregen om pizza te bestellen totdat ze hem kregen geen telefoon aangeraakt. Ze deden ook geen Google search en downloadden ook geen app. Ze raakten zelfs geen telefoon aan: ze hebben een pizza besteld puur door te praten tegen Viv.

De AI zal zorgen voor een verandering in de manier hoe bestellingen geplaatst zullen worden. Apple, Google, Microsoft, Facebook en Amazon.com hebben allemaal grote investeringen gedaan in virtual assistant-software. Twee van hen hebben al geprobeerd om Viv te kopen: Google en Facebook.

Bron: washingtonpost.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Edddd -

    Apple, sla je slag! Siri leid je inderdaad te vaak naar wat hij vindt op het web. Telefoon gerelateerde zaken (afspraak plannen, iemand bellen, wekker zetten) gaan prima, maar dan houdt het op.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters