Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op

Eerder dit jaar introduceerde HTC een standalone versie van de Vive VR headset tijdens de ChinaJoy vakbeurs, uiteraard in China. Het lijkt er soms op dat de Chinezen net blondines zijn en “more fun” krijgen. In ieder geval was er toen nog geen definitieve naam voor de headset, maar twee opgedoken merkaanvragen lijken het verlossende antwoord te geven.

Aanvragen voor Vive Focus merknaam

Vorige week zou HTC toestemming hebben gevraagd aan de Amerikaanse USPTO en de European Union Intellectual Property Office om de naam Vive Focus te kunnen gebruiken. Hoewel natuurlijk niks zeker is, lijkt het er sterk op dat dit de naam zal zijn van de standalone VR headset. HTC heeft tenslotte recentelijk geen andere Vive producten onder de aandacht gebracht en Vive Focus zou een passende naam zijn.

HTC Vive Focus

Geen computer nodig

Met de headset hoef je namelijk geen verbinding meer te maken met je computer, waardoor je je misschien beter kunt focussen op je virtuele wereld. Het apparaat zou verder een Snapdragon 835 chipset krijgen, welke we in bijna alle grote vlaggenschip toestellen van dit jaar terugvinden. Het belooft dus een behoorlijke krachtpatser te worden.

HTC Vive Focus

4 oktober meer informatie

Volgens recente berichten zullen we op 4 oktober meer te weten komen over de Vive Focus. Dat zou gebeuren tijdens hetzelfde evenement waarop Google de Pixel 2 en Pixel XL 2 zal onthullen. Het lijkt misschien wat vreemd, maar dat komt omdat de headset buiten China Google’s Daydream VR platform gaat gebruiken. Het apparaat zou gebouwd zijn op basis van een ontwerp van Google en Qualcomm. We zijn benieuwd wat het evenement zal brengen. HTC heeft in ieder geval op de Vive website alvast een pagina voor het apparaat gemaakt.

Bron: LetsGoDigital

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

HTC Vive Focus

Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

headphones

‘Google komt met Apple Airpods concurrent met Google Assistant’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters