VR-bril Vive van HTC en Valve zal 799 dollar kosten

Op het Mobile World Congress werd vandaag de adviesprijs aangekondigd van de Vive, de virtual-realitybril van HTC en Valve.

HTC zet in op virtual reality met Vive

De HTC Vive zal vanaf 29 februari te bestellen zijn voor 799 dollar, omgerekend zo’n 720 euro. Dat meldt The Verge. De Taiwanese fabrikant laat ook weten dat de bril gekoppeld kan worden aan zowel Android- als iOS-smartphones voor het bellen en lezen van berichten. Voor die prijs krijg je de headset, twee draadloze controllers, een Vive Link Box, oordopjes en twee Vive-basisstations.

De VR-bril is dus aanzienlijk duurder dan de bekende Oculus Rift, die zo’n 699 euro kost in Europa. Daar worden standaard wel veel minder accessoires bij geleverd. De Vive werd eerder al getoond op het Mobile World Congress van 2015 maar de consumentenversie krijgt heel wat verbeteringen. Ondermeer het koppelen van smartphones en het lezen van agendaberichten met de bril zijn nieuwigheden.

HTC raadt een systeem aan met GeForce GTX 970 of Radeon R9 290 aan, vergelijkbaar met de eisen die Oculus stelt voor zijn systeem. HTC zal hardware-bundels uitbrengen in samenwerking met fabrikanten van videokaarten en andere hardware. Meer informatie is daarover nog niet bekend.

De HTC Vive zal vanf 29 februari te bestellen zijn, ook in Nederland en België. HTC verwacht de toestellen vanaf april te kunnen leveren.

HTC Vive zijkant

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters