Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand

Sinds de komst van randloze smartphones zijn er een paar interessante dingen gebeurd in smartphoneland. Ten eerste zijn vingerafdrukscanners naar de achterkant van toestellen verplaatst. Als tweede bedacht Apple gewoon klaar te zijn met de vingerafdrukscanner en introduceerde het bedrijf de notch. Sindsdien zien we behoorlijk wat Android toestellen verschijnen met een vingerafdrukscanner aan de achterkant en een inham aan de voorkant. Het Vivo Apex concept pakt het allemaal net wat anders aan en het ziet ernaar uit dat het toestel volgende maand zal worden gelanceerd.

Vivo Apex toch niet alleen een concept

In eerste instantie gaf Vivo aan dat de Vivo Apex bij een concept zou blijven en dat het toestel niet daadwerkelijk in de winkel zou komen te liggen. Waarschijnlijk werden ze positief verrast door alle aandacht, die het concept kreeg. Want al gauw doken er alweer berichten op dat Vivo zich had bedacht en dat we de smartphone midden 2018 konden verwachten. Het bedrijf lijkt nu te hinten naar een lancering op 12 juni in Shanghai, China.

Vivo Apex aankondiging

Geen notch, maar pop-up camera

Opvallend aan de Vivo Apex is hoe ze de problemen die komen met het randloze design aanpakken. Waar veel toestellen zijn gegaan voor de notch, blijf de Apex mooi recht aan de bovenkant. Uiteraard moeten de notch sensoren wel ergens verwerkt worden, want je hebt natuurlijk wel gewoon je selfiecamera nodig. Bij de Apex worden de sensoren weggewerkt in het toestel en kun je ze naar boven schuiven, als je ze nodig hebt.

Vivo Apex

Half display als vingerafdrukscanner

Waar het originele notch toestel, de iPhone X, alleen Face ID gebruikt voor het ontgrendelen, krijgt de Apex ook nog een vingerafdrukscanner. Hoogstwaarschijnlijk zullen de sensoren in de popup-notch niet even geavanceerd en veilig zijn als die van het Face ID systeem. Ook voor de vingerafdrukscanner heeft Vivo iets bijzonders bedacht. Hij zou namelijk niet aan de voorkant komen maar voorin in het display verwerkt worden. Het zou echter niet een standaard in-display vingerafdrukscanner zijn. In plaats daarvan zou de helft van het display gebruikt worden als scanner. Dan heb je in ieder geval geen moeite om de onzichtbare scanner te vinden.

Via: Slashgear

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters