Pas op Samsung: de Apex Fullview is een innovatief conceptmodel met pop-up camera

Vivo is onderdeel van BBK Electronics. Een naam die je waarschijnlijk zegt. Toch was het Chinese bedrijf de grootste smartphonefabrikant van het afgelopen kwartaal. Dat komt vooral door zijn dochtermerken: onder andere Oppo, OnePlus en Vivo. Vivo gooide onlangs hoge ogen door als eerste een smartphone met een vingerafdrukscanner in het scherm te lanceren. Iets wat de concurrentie al enkele jaren maar niet voor elkaar krijgt. Laat staan op grote schaal. Met de Apex Fullview doet het merk daar nog een schepje bovenop.

Vivo Apex Fullview: innovatief conceptmodel

Dat is al ronduit indrukwekkend. Toch blijft het daar niet bij. Het Mobile World Congress is zojuist van start gegaan in Barcelona. Het ambitieuze Chinese merk greep die gelegenheid aan om een nieuw conceptmodel te onthullen. Dan hebben we het over de Apex FullView.  Toen Vivo zijn nieuwe toestel met de vingerafdrukscanner in het scherm onthulde, noemde men het phase 3. Dat komt erop neer dat de scanner door het scherm heen werkt, maar slechts op een vooraf bepaalde positie. Hardwarematig bepaald.

Vivo Apex Fullview Vivo Apex Fullview Vivo Apex Fullview

Ondertussen werkt het merk al aan phase 4. Een eerste demonstratie daarvan is de Apex Fullview. Het toestel zou je als Phase 3.5 kunnen bestempelen. De complete onderste helft van het scherm is nu een vingerafdrukscanner. Je hoeft dus niet naar een specifiek plekje te zoeken. Op die manier kun je dus het toestel ontgrendelen, maar ook toestemming geven in apps. Denk aan mobiel bankieren.

Schepje bovenop

Een indrukwekkende technische prestatie. De kans is echter groot dat je oog meteen op het scherm valt. Vivo doet er namelijk nog een schepje bovenop als het om dunne schermranden gaat. Maar waar blijft de selfiecamera dan? Daar heeft het Chinese merk een merkwaardige oplossing voor bedacht. De selfiecamera komt mechanisch uit de bovenkant geschoven. Een pop-up camera dus.

Daar blijft het niet bij qua innovatie. Het scherm trilt om audio te weergeven, in plaats van een klein speakertje. Check de bovenstaande video voor meer van dit soort opvallende details. Helaas blijft het dus voorlopig bij een concepttelefoon. Toch geeft het een intrigerend voorproefje op de smartphones die we wellicht volgend jaar al in de schappen zullen zien liggen. Check ondertussen ook de onlangs onthulde Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus!

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters