Deze bizarre concept smartphone komt echt op de markt

Vivo kondigde eerder dit jaar de X20 Plus UD smartphone aan en hiermee ook meteen de eerste smartphone met een in-display vingerafdrukscanner. De Chinese smartphonemaker lijkt de smaak van dingen in het display integreren te pakken te hebben en presenteerde tijdens MWC 2018 het Vivo Apex Fullview concept met in het display een vingerafdrukscanner en zelfs audio mogelijkheden. Het werd gepresenteerd als concept toestel, maar Vivo lijkt de telefoon nu toch te gaan uitbrengen.

Screen SoundCasting Technology

De Vivo Apex komt  zoals gezegd met een in-display vingerafdrukscanner, maar is ook uitgerust met zogenaamde Screen SoundCasting Technology, welke ervoor zorgt dat er ook geluid via het display geproduceerd kan worden. Daarbij zijn de omgevings- en nabijheidssensoren ook weggewerkt, zodat het toestel geen gebruik hoeft te maken van de welbekende notch.

Vivo Apex Fullview

Vivo Apex met wegklapbare notch

De smartphone komt verder met allerlei andere premium specificaties, zoals Qualcomm’s Snapdragon 845 chipset, een extreem hoge screen-to-body ratio en een uitklapbare selfiecamera. Eigenlijk toch een notch dus, maar eentje die je ook weer weg kunt doen. Essential heeft echter een patent op eenzelfde soort pop-up camera.

Vivo Apex Fullview

Productie vanaf midden 2018

Als concept toestel is het niet zo erg dat Vivo gebruik maakt van een gepatenteerde technologie, maar als de smartphonemaker de Apex gaat produceren, zouden er problemen kunnen ontstaan met Essential. En het produceren van het toestel is u net wat Vivo inderdaad van plan is. Onlangs kondigde het bedrijf in China aan de productie in het midden het jaar te zullen starten.

We hopen dat alle juridische aangelegenheden soepel verlopen met Essential, aangezien een toestel als de Apex uiteraard de wereld in moet komen.

Via: PhoneArena

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters