Deze bizarre concept smartphone komt echt op de markt

Vivo kondigde eerder dit jaar de X20 Plus UD smartphone aan en hiermee ook meteen de eerste smartphone met een in-display vingerafdrukscanner. De Chinese smartphonemaker lijkt de smaak van dingen in het display integreren te pakken te hebben en presenteerde tijdens MWC 2018 het Vivo Apex Fullview concept met in het display een vingerafdrukscanner en zelfs audio mogelijkheden. Het werd gepresenteerd als concept toestel, maar Vivo lijkt de telefoon nu toch te gaan uitbrengen.

Screen SoundCasting Technology

De Vivo Apex komt  zoals gezegd met een in-display vingerafdrukscanner, maar is ook uitgerust met zogenaamde Screen SoundCasting Technology, welke ervoor zorgt dat er ook geluid via het display geproduceerd kan worden. Daarbij zijn de omgevings- en nabijheidssensoren ook weggewerkt, zodat het toestel geen gebruik hoeft te maken van de welbekende notch.

Vivo Apex Fullview

Vivo Apex met wegklapbare notch

De smartphone komt verder met allerlei andere premium specificaties, zoals Qualcomm’s Snapdragon 845 chipset, een extreem hoge screen-to-body ratio en een uitklapbare selfiecamera. Eigenlijk toch een notch dus, maar eentje die je ook weer weg kunt doen. Essential heeft echter een patent op eenzelfde soort pop-up camera.

Vivo Apex Fullview

Productie vanaf midden 2018

Als concept toestel is het niet zo erg dat Vivo gebruik maakt van een gepatenteerde technologie, maar als de smartphonemaker de Apex gaat produceren, zouden er problemen kunnen ontstaan met Essential. En het produceren van het toestel is u net wat Vivo inderdaad van plan is. Onlangs kondigde het bedrijf in China aan de productie in het midden het jaar te zullen starten.

We hopen dat alle juridische aangelegenheden soepel verlopen met Essential, aangezien een toestel als de Apex uiteraard de wereld in moet komen.

Via: PhoneArena

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters