Gelekte Android smartphone heeft meer scherm dan iPhone X

De iPhone X heeft een controversieel doch indrukwekkend design. Lang niet iedereen is er fan van, maar je kunt er niet omheen dat het een technisch hoogstandje is. Bijna de complete voorkant bestaat uit scherm. Met de notch als grote uitzondering. De iPhone X heeft niet de gebogen schermranden van bijvoorbeeld de Galaxy S8, maar de schermranden zijn dunner.

Hoe overtref je de iPhone X? Vivo probeert het

Hoe overtref je dat? De Chinese techgigant Vivo werkt aan een toestel dat daar het antwoord op gaat geven. Vivo is onderdeel van hetzelfde bedrijf als OnePlus, BBK. Dat gigantische bedrijf heeft het afgelopen jaar meer toestellen verscheept dan Huawei, Apple en Samsung. Maar goed, terug naar het onaangekondigde toestel.

Het gaat om een Android smartphone waarvan op het Chinese sociale netwerk Weibo een foto is verschenen. We hebben geen idee hoe het toestel gaat heten, of wanneer de Android smartphone uit gaat komen. Een ding is in ieder geval duidelijk: Vivo overtreft Apple qua scherm. Er is geen notch te zien. Dat roept echter ook meteen vragen op. Waar is de selfiecamera, speaker, of microfoon?

Vivo scherm iPhone X

Doorbraak of bewerkt prototype?

We wisten al dit qua technologie mogelijk is. De vraag is echter of het mogelijk is in combinatie met een complete smartphone. Een behuizing met een paneel maken is niet het moeilijke, het samenbrengen met een selfiecamera en andere componenten is de truc. We weten dat zowel Apple en Samsung aan een paneel werken waarin je dat soort essentiƫle componenten achter scherm kan verbergen. Dan is er dus geen dikke schermrand of notch meer nodig.

Is het mogelijk dat Vivo dat al voor elkaar heeft gekregen, en dat we het resultaat op de gelekte foto zien? Wellicht. Het is zeker mogelijk. Vergeet immers niet dat Vivo ook als eerste een smartphone heeft geproduceerd met een vingerafdrukscanner in/onder het scherm. Iets waar de concurrentie nog keihard aan werkt.

De echte innovatie komt al lang niet meer enkel van de bekende namen. Tegelijkertijd kan het hier net zo goed gewoon om een bewerkte afbeelding gaan. Voorlopig is het een kwestie van afwachten, want verder weten we ook simpelweg niks over dit toestel. Een ding is duidelijk: we gaan een interessant jaar tegemoet! Check ook wat je van de Galaxy S9 kunt verwachten.

Apple iPhone X

Apple overweegt ‘simpelere’ namen voor nieuwe iPhones lees verder

Oppo F7

Oppo lanceert F7 smartphone als persoonlijke beauty assisistent lees verder

OnePlus 6

Gelekte foto toont OnePlus 6 met scherm aan lees verder

OnePlus 6 wit

Witte variant OnePlus 6 in vol ornaat gelekt lees verder

iPhone X met OLED display

‘iPhone X is dood en wordt niet meer geproduceerd’ lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Samsung Galaxy S9 Active duikt op: Nederlandse lancering? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters