Dit wordt de eerste smartphone met 10GB aan werkgeheugen

Vooral een paar jaar geleden was het werkgeheugen van smartphones een big deal. Van twee naar drie gigabyte aan werkgeheugen maakte immers een groot verschil. Toestellen konden opeens meer apps tegelijkertijd open houden. Multitasken dus. Daardoor voelt je smartphone bovendien een stuk sneller aan.

Vivo maakt indruk met primeurs

Nu, anno 2018, maakt het allemaal niet zo zeer meer uit. Fabrikanten zoals OnePlus hebben zelfs smartphones met maar liefst 6GB of zelfs 8GB aan werkgeheugen! Als consument merk je uiteindelijk nog maar weinig van dat soort verschillen. Het is moeilijk te zeggen waar die grens, ligt maar alles boven de 6GB lijkt voorlopig niet een significant voordeel te bieden.

Dat weerhoudt Chinese fabrikanten er echter niet van om de wapenwedloop voort te zetten. De eerste die het werkgeheugen weer weet te verhogen, krijgt immers een flink stukje gratis marketing. Sterker nog, dit artikel bewijst dat al. We hebben het over Vivo, het zusterbedrijf van OnePlus. De Chinese fabrikant heeft de Vivo X20 Plus UD onthuld. Dat is het eerste toestel met een vingerafdrukscanner onder het scherm. Een primeur in smartphoneland.

Vivo XPlay 7 werkgeheugen

Binnenkort verbreekt de smartphonemaker weer een record. Op het Chinese sociale netwerk Weibo is een onaangekondigd toestel opgedoken, de Vivo Xplay 7. De gelekte informatie komt overeen met eerdere geruchten: het toestel heeft een scherm dat 92.9 procent van de voorkant bedekt. Een 4K scherm.

Vivo Xplay 7: 10GB aan werkgeheugen

Aan de achterkant zit een dubbele Sony IMX camera, die vier keer zo veel licht op kan vangen. Althans, als we Vivo moeten geloven. Daarnaast kun je op gezichtsherkenning en een vingerafdrukscanner onder het scherm rekenen. Al met al opvallende specificaties, maar toch zijn dat niet de hoogtepunten. Die vindt je namelijk onder de motorkap.

Daar zit de Snapdragon 845, in combinatie met 256GB of 512GB aan opslaggeheugen. Indrukwekkend, maar daar blijft het niet bij. De Vivo Xplay 7 krijgt namelijk maar liefst 10GB aan werkgeheugen. Daarmee wordt het record van OnePlus met 25% verbroken. De OnePlus 5T heeft namelijk 8GB aan werkgeheugen.

Het is helaas nog niet duidelijk wanneer dit toestel uit gaat komen. Met zulke geavanceerde technologie is de kans groot dat het nog even gaat duren. De oplossing voor een vingerafdrukscanner onder het scherm kan bijvoorbeeld maar beperkt geproduceerd worden. Hopelijk horen we binnenkort meer. Check ondertussen het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S9, een toestel dat geen vingerafdrukscanner onder het scherm krijgt.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters