Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen

Drones zijn handige vliegende hulpjes, die ingezet kunnen worden op verschillende gebieden. Sommigen werken bij het leger of serveren drankjes op een terras. Anderen worden gebruikt om lekker vanaf boven te filmen en mooie aerial foto’s te maken. Helaas blijft het aantal incidenten met voornamelijk de laatste groep toenemen, waardoor er nu no fly zones zijn ingesteld. Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar deze gebieden zijn en waar je dus even op de grond moet blijven.

Drones kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken

Drones verschijnen in steeds meer winkels en een groeiend aantal hobbyisten maakt hier gretig gebruik van. Helaas is het vliegen niet zonder risico’s en kan er nog behoorlijk wat mis gaan. Zo kan een beginneling per ongeluk tegen een persoon of auto opvliegen of gebeurt dit zelfs met goed besturen door een plotselinge windvlaag. De drone kan ook opeens niet meer werken of met een lege batterij te maken krijgen terwijl hij in de lucht zit, met alle gevolgen van dien.

drone

Regel nutteloos als je niet weet waar hij geldt

Om ongelukken met de drones te minimaliseren zijn de no fly zones voornamelijk ingesteld op publieke plekken, waar veel mensen samenkomen. Binnen de zones mag niet gevlogen worden of slechts tot een bepaalde hoogte. Uiteraard wordt niet goed aangegeven waar de grenzen van deze gebieden precies zijn en heeft deze regeling eigenlijk dus niet heel veel nut.

no drone zone

Vlieg Veilig app toont ook waar je wel mag vliegen

Daar probeert verzekeringsmaatschappij ASR verandering in te brengen met de Vlieg Veilig app. Het is niet de eerste keer dat ASR met een app de openbare veiligheid probeert te verbeteren. Eerder zagen we de Rij Veilig app, waarmee ASR probeert het gebruik van de smartphone tijdens het rijden te verminderen. De Vlieg Veilig app maakt van GPS gebruik om je te laten zien waar er niet gevlogen mag worden. Ook wordt je op de hoogte gehouden van andere beperkingen die er gelden en waar je juist wel mag vliegen.

Vlieg Veilig app

Checklist voor veilig vliegen

De app doet echter nog meer. Stel dat je op een plek bent waar je wel mag vliegen, zijn er altijd nog dingen waarmee je rekening moet houden om dit veilig te doen. In de app is er een checklist met zeven punten, welke je helpen om op een veilige manier te vliegen en je hierbij te houden aan de regels.

Voorlopig alleen voor iOS

Als laatste is de app voorzien van een timer en houdt hij bij waar je hebt gevlogen, wanneer dat was en voor hoe lang. De app is op het moment alleen beschikbaar voor iOS. In het najaar zou Vlieg Veilig ook voor Android gebruikers bij Google Play moeten verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters