Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen

Drones zijn handige vliegende hulpjes, die ingezet kunnen worden op verschillende gebieden. Sommigen werken bij het leger of serveren drankjes op een terras. Anderen worden gebruikt om lekker vanaf boven te filmen en mooie aerial foto’s te maken. Helaas blijft het aantal incidenten met voornamelijk de laatste groep toenemen, waardoor er nu no fly zones zijn ingesteld. Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar deze gebieden zijn en waar je dus even op de grond moet blijven.

Drones kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken

Drones verschijnen in steeds meer winkels en een groeiend aantal hobbyisten maakt hier gretig gebruik van. Helaas is het vliegen niet zonder risico’s en kan er nog behoorlijk wat mis gaan. Zo kan een beginneling per ongeluk tegen een persoon of auto opvliegen of gebeurt dit zelfs met goed besturen door een plotselinge windvlaag. De drone kan ook opeens niet meer werken of met een lege batterij te maken krijgen terwijl hij in de lucht zit, met alle gevolgen van dien.

drone

Regel nutteloos als je niet weet waar hij geldt

Om ongelukken met de drones te minimaliseren zijn de no fly zones voornamelijk ingesteld op publieke plekken, waar veel mensen samenkomen. Binnen de zones mag niet gevlogen worden of slechts tot een bepaalde hoogte. Uiteraard wordt niet goed aangegeven waar de grenzen van deze gebieden precies zijn en heeft deze regeling eigenlijk dus niet heel veel nut.

no drone zone

Vlieg Veilig app toont ook waar je wel mag vliegen

Daar probeert verzekeringsmaatschappij ASR verandering in te brengen met de Vlieg Veilig app. Het is niet de eerste keer dat ASR met een app de openbare veiligheid probeert te verbeteren. Eerder zagen we de Rij Veilig app, waarmee ASR probeert het gebruik van de smartphone tijdens het rijden te verminderen. De Vlieg Veilig app maakt van GPS gebruik om je te laten zien waar er niet gevlogen mag worden. Ook wordt je op de hoogte gehouden van andere beperkingen die er gelden en waar je juist wel mag vliegen.

Vlieg Veilig app

Checklist voor veilig vliegen

De app doet echter nog meer. Stel dat je op een plek bent waar je wel mag vliegen, zijn er altijd nog dingen waarmee je rekening moet houden om dit veilig te doen. In de app is er een checklist met zeven punten, welke je helpen om op een veilige manier te vliegen en je hierbij te houden aan de regels.

Voorlopig alleen voor iOS

Als laatste is de app voorzien van een timer en houdt hij bij waar je hebt gevlogen, wanneer dat was en voor hoe lang. De app is op het moment alleen beschikbaar voor iOS. In het najaar zou Vlieg Veilig ook voor Android gebruikers bij Google Play moeten verschijnen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters