Vliegtuig naar Amsterdam maakt noodlanding door rokende Samsung-tablet

Dit weekend heeft een vliegtuig vanuit Detroit naar Amsterdam een noodlanding moeten maken in Manchester door een plotseling rokende tablet van Samsung. Deze keer was het echter niet de schuld van Samsung zelf.

Samsung-tablet

Delta zegt tegen ABC News dat er een tablet van Samsung vast kwam te zitten in het mechanisme van een stoel van een passagier. Door dit mechanisme werd de tablet dus geplat, wat de status van het apparaat niet ten goede kwam. Dit incident kan iedereen overkomen en is dus niet meteen de schuld van Samsung. Kort na dat de tablet vast kwam te zitten, kwam er rook uit het apparaat en daarom maakte de piloot uit voorzorg een noodlanding in Manchester. Het vliegtuig kon na ongeveer twee uur de laatste kilometers afleggen naar eindbestemming Amsterdam.

Om welk type tablet van het Zuid-Koreaanse bedrijf het gaat is niet bekend. Het is wel zeker dat het niet om een Galaxy Note 7 gaat, die momenteel teruggeroepen wordt.

Galaxy Note 7

Nederland Samsung Galaxy Note 7 ontploftMomenteel zijn er meer toestellen van Samsung die last hebben van rook- of explosieproblemen. Het bedrijf is inmiddels hard bezig om alle Note 7-toestellen te vervangen door een nieuwere versie met een veilige batterij. De Note 7 heeft problemen in de accu van de telefoon, waardoor er explosiegevaar bestaat. Steeds meer mensen hebben hier last van. Sommige claims zijn echter vals, waarbij het niet over een Note 7 gaat, maar dat een ander product of andere omstandigheden de oorzaak zijn van het vuur of de explosie.

Veilige toestellen van Samsung hebben als indicatie een ‘S’ naast de batterij zitten. Zo kun je de veilige Note 7-toestellen herkennen. Verder heeft het batterij-icoontje van de Note 7 nu een groen oppervlak, in plaats van de witte of zwarte die de ‘oude’ Note 7-toestellen hebben. Dit icoontje wordt door middel van een software-update.

Reputatie

De reputatie van het bedrijf gaat volgens een enquête flink naar beneden. Een groot deel van deze mensen heeft het vertrouwen in het merk (deels) verloren. Deze enquête is gehouden door Branding Brand, een van de grootste internationale mobiele e-commerce platformen. 34% van de ondervraagden gaf aan niet meer van het merk een telefoon te willen kopen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters