Vliegtuig naar Amsterdam maakt noodlanding door rokende Samsung-tablet

Dit weekend heeft een vliegtuig vanuit Detroit naar Amsterdam een noodlanding moeten maken in Manchester door een plotseling rokende tablet van Samsung. Deze keer was het echter niet de schuld van Samsung zelf.

Samsung-tablet

Delta zegt tegen ABC News dat er een tablet van Samsung vast kwam te zitten in het mechanisme van een stoel van een passagier. Door dit mechanisme werd de tablet dus geplat, wat de status van het apparaat niet ten goede kwam. Dit incident kan iedereen overkomen en is dus niet meteen de schuld van Samsung. Kort na dat de tablet vast kwam te zitten, kwam er rook uit het apparaat en daarom maakte de piloot uit voorzorg een noodlanding in Manchester. Het vliegtuig kon na ongeveer twee uur de laatste kilometers afleggen naar eindbestemming Amsterdam.

Om welk type tablet van het Zuid-Koreaanse bedrijf het gaat is niet bekend. Het is wel zeker dat het niet om een Galaxy Note 7 gaat, die momenteel teruggeroepen wordt.

Galaxy Note 7

Nederland Samsung Galaxy Note 7 ontploftMomenteel zijn er meer toestellen van Samsung die last hebben van rook- of explosieproblemen. Het bedrijf is inmiddels hard bezig om alle Note 7-toestellen te vervangen door een nieuwere versie met een veilige batterij. De Note 7 heeft problemen in de accu van de telefoon, waardoor er explosiegevaar bestaat. Steeds meer mensen hebben hier last van. Sommige claims zijn echter vals, waarbij het niet over een Note 7 gaat, maar dat een ander product of andere omstandigheden de oorzaak zijn van het vuur of de explosie.

Veilige toestellen van Samsung hebben als indicatie een ‘S’ naast de batterij zitten. Zo kun je de veilige Note 7-toestellen herkennen. Verder heeft het batterij-icoontje van de Note 7 nu een groen oppervlak, in plaats van de witte of zwarte die de ‘oude’ Note 7-toestellen hebben. Dit icoontje wordt door middel van een software-update.

Reputatie

De reputatie van het bedrijf gaat volgens een enquête flink naar beneden. Een groot deel van deze mensen heeft het vertrouwen in het merk (deels) verloren. Deze enquête is gehouden door Branding Brand, een van de grootste internationale mobiele e-commerce platformen. 34% van de ondervraagden gaf aan niet meer van het merk een telefoon te willen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Axel -

  Ik vind het heel grappig dat sommige mensen op deze site zeggen dat de ze apple fanboys zijn maar soms zijn er ook mensen die zeggen dat ze anti apple zijn

 2. Paul Peter Muller -

  Zeg hou nou eens op met dat infantiele bashen van Samsung. Je wordt toch ech doodziek van jullie soort sektarische Apple fanboys die elke gelegenheid te baat nemen om Samsung te beschadigen en hun Appeltje op weg te helpen.

  Hebben jullie ook indertijd (waaronder dit jaar) gewag gemaakt van exploderende iphones met gewonden en een vliegtuig dat een ‘emergency evacuation’ moest maken vanwege ene exploderende iphone?

  Exploding’ iPhone leaves man with third-degree burns
  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/02/exploding-iphone-leaves-man-with-third-degree-burns/

  Exploding iPhones? Not our fault says Apple
  http://www.cultofmac.com/15298/exploding-iphones-not-our-fault-apple-says/

  Burning iPhone forces plane to make emergency evacuation
  http://www.cultofmac.com/291864/iphone-5-catches-fire-mid-flight-causes-emergency-evacuation/

  Chinese woman left with a scratched eyeball after her iPhone 5 exploded ‘after heating up during 40 minute call’
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2391225/Apple-iPhone-5-exploded-leaving-Chinese-woman-scratched-eyeball.html

  iPhone 4 Catches Fire, Combusts Midflight on Australian Airline
  IPHONE 5 explodes and kills stewardess answering her phone

  iphones exploding:
  Two more iphones explode
  http://www.digitaltrends.com/mobile/more-exploding-iphones/

  Aarg, exploding iPhones on a plane! London – An Apple iPhone has exploded on a plane, raising fears over the safety of the devices.
  http://www.iol.co.za/scitech/technology/news/aarg-exploding-iphones-on-a-plane-1190237

iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

iOS 11 wallpapers

iOS 11 brengt legendarische lockscreen en homescreen eerste iPhone terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters