VN geven toestemming voor universele oplader voor telefoons

De telecomtak van de VN heeft haar goedkeuring gegeven aan het plan om één universele oplader voor mobiele telefoons te maken. Eerder sloten alle grote producenten deze overeenkomst al.

MicroUSB kabel

Deze zomer kregen we te horen dat tien grote producenten een akkoord hadden gesloten met betrekking tot één universele oplader voor alle telefoons. Dit gebeurde weliswaar onder druk van de Eurocommissaris voor industrie- en ondernemingspolitiek, het besluit stond al wel vast. Nu hebben de Verenigde Naties ook hun goedkeuring van het plan uitgesproken, waardoor de realisering van het universeel maken van de Micro-USB-lader steeds dichter bij komt.

”Elke mobiele beller zal profiteren van de nieuwe Universal Charging Solution (UCS)”, zo luidden de woorden van de telecomtak van de Verenigde Naties. Deze International Telecom Union neemt de besluiten over regels binnen de telefonie en bestaat uit vertegenwoordigers van belangrijke bedrijven en nationale overheden. De ITU hoopt vooral op een beperking van het afval en ook zet het orgaan van de VN in op besparing van vele ergernisse onder consumenten die met meerdere laders moeten werken.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Evert -

   Maar Nokia heeft alleen helaas de mogelijk om op te laden via MicroUSB sinds de 6500c volgens mij nergens meer in gezet.

   LG is ook al over naar MicroUSB, dacht ik.

   1. Dominick -

    Er zijn van alle merken wel toestellen met MicroUSB. Samsung heeft er veel idd, LG ook een aantal, Sony Ericsson haar X2, Nokia ook een aantal. Allen HTC weet ik niet. Nu nog alle toestellen van die producenten 😉

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

‘Next-gen AirPods case dient ook als oplader’ lees verder

slimme verlichting slimme lampen

WANT to Have: vijf slimme lampen voor een sfeervolle verlichting lees verder

Knops

Knops: deze oordoppen zijn een volumeknop voor… alles lees verder

iPhone 8

WANT to Have: de vijf beste draadloze oordopjes onder de 200 euro lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters