VN geven toestemming voor universele oplader voor telefoons

De telecomtak van de VN heeft haar goedkeuring gegeven aan het plan om één universele oplader voor mobiele telefoons te maken. Eerder sloten alle grote producenten deze overeenkomst al.

MicroUSB kabel

Deze zomer kregen we te horen dat tien grote producenten een akkoord hadden gesloten met betrekking tot één universele oplader voor alle telefoons. Dit gebeurde weliswaar onder druk van de Eurocommissaris voor industrie- en ondernemingspolitiek, het besluit stond al wel vast. Nu hebben de Verenigde Naties ook hun goedkeuring van het plan uitgesproken, waardoor de realisering van het universeel maken van de Micro-USB-lader steeds dichter bij komt.

”Elke mobiele beller zal profiteren van de nieuwe Universal Charging Solution (UCS)”, zo luidden de woorden van de telecomtak van de Verenigde Naties. Deze International Telecom Union neemt de besluiten over regels binnen de telefonie en bestaat uit vertegenwoordigers van belangrijke bedrijven en nationale overheden. De ITU hoopt vooral op een beperking van het afval en ook zet het orgaan van de VN in op besparing van vele ergernisse onder consumenten die met meerdere laders moeten werken.

Bron: Nu.nl

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters