Vodafone activeert per direct 4G-netwerk

Vodafone heeft via haar website bekend gemaakt dat haar 4G-netwerk vanaf 5 augustus beschikbaar is. Het nieuwe netwerk wordt met alle Red-abonnementen standaard mee geleverd.

De pagina op Vodafone’s website werd door iPhoneclub opgemerkt. Op de pagina valt te lezen dat Vodafone per direct haar 4G-netwerk de lucht in gooit, al heeft de provider zelf hier nog niets officieels over gezegd middels een persbericht. Het 4G-netwerk van Vodafone is geactiveerd in een aantal steden, waarvan de meesten in de Randstad zitten. Onduidelijk is nog wanneer de provider heel Nederland dekkend wil hebben. Klanten die over een Red-bundel beschikken hebben standaard al 4G-geactiveerd staan op hun bundel.

Daarnaast ondersteunt de provider vooralsnog alleen de BlackBerry Z10 en de Q10, de HTC One, de Sony Xperia Z, SP, de Galaxy S III en de Galaxy Note II. De verwachting is dat de provider later vandaag met en statement zal gaan komen omtrent haar nieuwe 4G-netwerk. Concurrenten T-Mobile en Tele2 hebben nog niets prijs gegeven over de uitrol van hun 4G-netwerk.

Update op 5/8/2013 om 10:07 uur:

Vodafone heeft middels een persbericht het nieuws bevestigd. De provider zegt ook dat het de maximumsnelheid voor al haar klanten heeft verhoogd naar 7.2Mps. Klanten hoeven hier niets voor te doen, aldus de provider. Deze verhoging komt doordat de provider dualcarrier-technologie ingezet heeft op haar netwerk.

Vodafone 4G 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters