Vodafone begint met de verkoop van Vodafone 360

Vodafone heeft tijdens een persconferentie in Amsterdam bekendgemaakt dat het vandaag gaat beginnen met de verkoop van Vodafone 360. Vandaag zal de applicatiewinkel van de telco live gaan en daarnaast ook de Vodafone 360-suite.

 Patrick Leenheers Head of Internet Services bij

Tijdens een persconferentie in Amsterdam waarbij All About Phones ook aanwezig was vertelde Vodafone dat het vanaf vandaag begint met de verkoop van Vodafone 360. Bij monde van Patrick Leenheers, Head of Internet Services bij Vodafone Nederland, werd duidelijk dat de telco vandaag een website klaarzet om de eerste gebruikers te verwelkomen. Vodafone 360 is een suite van verschillende modules waarmee consumenten verschillende sociale netwerken zoals Facebook, MSN, Twitter en Hyves gemakkelijk bij elkaar kunnen zetten voor een georganiseerd overzicht en om ermee te kunnen communiceren. Daarnaast kun je via Vodafone 360 ook navigeren op je telefoon, een contactenlijst bijhouden en muziek en video’s kopen. Alles wordt uiteraard netjes gesynchroniseerd met je toestel, dit gebeurt elk kwartier waardoor je overal bij al je foto’s, video’s en contacten kunt. Vodafone meldde dat de contactenlijstintegratie gratis is voor alle consumenten, zowel Vodafone-klanten als die van concurrenten.

Tijdens de presentatie ging Vodafone ook wat dieper in op de achtergrond van Vodafone 360. Het idee voor deze suite is ongeveer anderhalf jaar geleden ontstaan en uitgedacht. Sinds een jaar is Vodafone met Samsung bezig om twee telefoons hieromheen te brouwen en daarnaast is de telco begonnen met het ontwikkelen van alle diensten. Het idee achter de dienst is dat je altijd in contact staat met sociale netwerken en door middel van Vodafone 360 moet dat gemakkelijker en vooral overzichtelijker gaan. Het is hierbij de bedoeling dat je dit voor een langere periode kunt gebruiken ongeacht de telefoon die je hebt. Zo zal er binnenkort een Vodafone 360-applicatie voor de iPhone en Android uit gaan komen en inmiddels is de eerste applicatie voor Symbian al een feit, deze wordt bij Vodafone standaard op de N96 en de 6730 voorgeïnstalleerd.

Het moge duidelijk zijn dat Vodafone veel verwacht van deze nieuwe dienst. De grote reclamecampagne en uiteraard de achterliggende investeringen laten daar geen twijfel over bestaan. Vodafone 360 is opgezet als een modulaire applicatie wat inhoudt dat er telkens nieuwe modules toegevoegd zullen gaan worden. De eerste modules zijn contacten, Facebook-integratie, MSN-integratie en later zullen ook Hyves en Twitter erbij gaan komen. Hyves zal halverwege november live gaan en Twitter een paar weken later. Met de dienst kun je ook navigeren via het programma Wayfinder. Dit bedrijf is een tijd geleden door Vodafone opgekocht en de telco gaat de dienst nu integreren in 360. Wie denkt dat navigeren gratis is komt helaas bedrogen uit. Voor het navigeren dien je namelijk een extra Blox af te sluiten die een consument vijf euro in de maand zal kosten. De navigatie moet daarnaast alle data van het internet afhalen waardoor navigeren in het buitenland nagenoeg onmogelijk is in verband met de kosten.

Vodafone gaat ook een muziekdienst live zetten met de introductie van Vodafone 360. Hierbij kunnen consumenten uit drie opties kiezen om muziek aan te schaffen. Je kunt per nummer betalen maar ook per tien, wat vijf euro in de maand zal kosten. Wil je onbeperkt muziek downloaden dan dien je hiervoor een Blox voor muziek te nemen die tien euro gaat kosten. De eerste twee opties zijn drm-vrij, de laatste optie is wel voorzien van drm. De telco heeft ook te kennen gegeven halverwege volgend jaar met een videodienst te komen waarbij Video on demand mogelijk zal zijn via 360. Vodafone heeft daarnaast met Samsung twee Vodafone 360-telefoons op de markt gezet die vanaf maandag de verkoop in gaan. De Samsung H1 zal gratis zijn bij een 27,50-abonnement waarbij internet van 9,50 per maand verplicht is. Mocht je alle diensten van Vodafone 360 graag aan hebben met de Samsung H1 dan zal je dus 52 euro per maand moeten afdragen aan Vodafone. De Samsung M1, die beschikt over een iets kleiner scherm en overige specificaties die ook wat minder zijn dan bij de H1, zal tien euro per maand goedkoper zijn. Wel geeft de telco als introductieaanbod negen maanden 50 procent korting op het abo plus internet.

Binnenkort zullen we een uitgebreide review van de Vodafone 360-dienst in combinatie met de Samsung H1 publiceren op All About Phones. Vodafone 360 is inmiddels live en je kunt je gratis registeren via de website. Aanstaande maandag zal Vodafone beginnen met de verkoop van de Samsung H1 en M1.

Vodafone 360 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters