Vodafone bevriest salarissen van voltallig personeel

Uit een uitgelekte e-mail wordt duidelijk dat Vodafone UK van plan is om alle salarissen van haar werknemers te bevriezen. Opmerkelijk is dat Vodafone op het punt staat om een winst aan te kondigen van 12,8 miljard euro.

De Britse krant The Independent wist afgelopen zondag aan een interne e-mail te komen van Vodafone UK die geschreven zou zijn door bestuursvoorzitter Guy Laurence. De e-mail was verstuurd naar al het personeel. Hij sprak van een nieuw plan om alle salarissen te bevriezen om zo meer ontslagen te voorkomen. Volgens Laurence was het een “harde beslissing om te nemen, maar wel een verantwoorde”. Opmerkelijk is deze stap wel aangezien Vodafone op het punt staat een winst te boeken van 12 miljard pond (12,8 miljard euro) over het gebroken boekjaar, dat eind deze maand afloopt. Desalniettemin wil Vodafone de bedrijfskosten terugdringen met 1 miljard pond.

Vodafone maakte vorige maand bekend in Engeland vijfhonderd banen te schrappen in het kader van een vorig jaar aangekondigde bezuinigingsronde. ,,Als we de salarissen wel hadden laten stijgen, zouden we gedwongen zijn nog meer banen te schrappen”, aldus Laurence in de e-mail. Vodafone Nederland liet deze maand weten vijftig tot zestig voltijdbanen te schrappen. Daarmee anticipeert de Nederlandse tak, waar ongeveer drieduizend mensen werken, op een neergang van activiteit in de zakelijke markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. john doe -

    Inderdaad heeft Vodafone Nederland de salarissen inmiddels ook bevroren. Erg vervelend allemaal. ik ben benieuwd wat de verdere acties zullen worden.

Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters