Vodafone bevriest salarissen van voltallig personeel

Uit een uitgelekte e-mail wordt duidelijk dat Vodafone UK van plan is om alle salarissen van haar werknemers te bevriezen. Opmerkelijk is dat Vodafone op het punt staat om een winst aan te kondigen van 12,8 miljard euro.

De Britse krant The Independent wist afgelopen zondag aan een interne e-mail te komen van Vodafone UK die geschreven zou zijn door bestuursvoorzitter Guy Laurence. De e-mail was verstuurd naar al het personeel. Hij sprak van een nieuw plan om alle salarissen te bevriezen om zo meer ontslagen te voorkomen. Volgens Laurence was het een “harde beslissing om te nemen, maar wel een verantwoorde”. Opmerkelijk is deze stap wel aangezien Vodafone op het punt staat een winst te boeken van 12 miljard pond (12,8 miljard euro) over het gebroken boekjaar, dat eind deze maand afloopt. Desalniettemin wil Vodafone de bedrijfskosten terugdringen met 1 miljard pond.

Vodafone maakte vorige maand bekend in Engeland vijfhonderd banen te schrappen in het kader van een vorig jaar aangekondigde bezuinigingsronde. ,,Als we de salarissen wel hadden laten stijgen, zouden we gedwongen zijn nog meer banen te schrappen”, aldus Laurence in de e-mail. Vodafone Nederland liet deze maand weten vijftig tot zestig voltijdbanen te schrappen. Daarmee anticipeert de Nederlandse tak, waar ongeveer drieduizend mensen werken, op een neergang van activiteit in de zakelijke markt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters