Vodafone bevriest salarissen van voltallig personeel

Uit een uitgelekte e-mail wordt duidelijk dat Vodafone UK van plan is om alle salarissen van haar werknemers te bevriezen. Opmerkelijk is dat Vodafone op het punt staat om een winst aan te kondigen van 12,8 miljard euro.

De Britse krant The Independent wist afgelopen zondag aan een interne e-mail te komen van Vodafone UK die geschreven zou zijn door bestuursvoorzitter Guy Laurence. De e-mail was verstuurd naar al het personeel. Hij sprak van een nieuw plan om alle salarissen te bevriezen om zo meer ontslagen te voorkomen. Volgens Laurence was het een “harde beslissing om te nemen, maar wel een verantwoorde”. Opmerkelijk is deze stap wel aangezien Vodafone op het punt staat een winst te boeken van 12 miljard pond (12,8 miljard euro) over het gebroken boekjaar, dat eind deze maand afloopt. Desalniettemin wil Vodafone de bedrijfskosten terugdringen met 1 miljard pond.

Vodafone maakte vorige maand bekend in Engeland vijfhonderd banen te schrappen in het kader van een vorig jaar aangekondigde bezuinigingsronde. ,,Als we de salarissen wel hadden laten stijgen, zouden we gedwongen zijn nog meer banen te schrappen”, aldus Laurence in de e-mail. Vodafone Nederland liet deze maand weten vijftig tot zestig voltijdbanen te schrappen. Daarmee anticipeert de Nederlandse tak, waar ongeveer drieduizend mensen werken, op een neergang van activiteit in de zakelijke markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. john doe -

    Inderdaad heeft Vodafone Nederland de salarissen inmiddels ook bevroren. Erg vervelend allemaal. ik ben benieuwd wat de verdere acties zullen worden.

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters