Vodafone biedt consumenten 5GB gratis cloudopslag

Vodafone heeft in Nederland haar eigen clouddienst geïntroduceerd. Middels de dienst krijgen Vodafone-klanten gratis 5GB aan opslag waarin data opgeslagen kan worden zoals foto’s en video’s.

Provider Vodafone heeft haar eigen clouddienst in alle stilte geïntroduceerd in Nederland, zo ontdekte All About Phones. Via een speciale url op de Vodafone-website kan de cloud-pagina opgeroepen worden waarmee klanten van Vodafone kunnen inloggen. Zodra ze ingelogd zijn kunnen ze bestanden uploaden en downloaden via de website. Het gaat hier om zowel foto’s als video’s, maar ook andere bestanden zoals tekstbestanden en muzieknummers mogen online opgeslagen worden op de servers van Vodafone. Online geplaatste bestanden kunnen vervolgens via Facebook en een mailtje met andere gebruikers gedeeld worden.

Er is ook een gratis Android-app beschikbaar gesteld van de dienst. De app kan gebruikt worden om alle data die online opgeslagen is in te zien. De app is ook geschikt voor Android-tablets. Deze kan daarnaast ook desgewenst data automatisch opslaan in de cloud van Vodafone. Er is ook een optie aanwezig om deze backup alleen via wifi te laten verlopen om zo kosten te voorkomen. Vodafone positioneert de dienst dan ook als een veilige backupdienst van je data, aldus het onderstaande filmpje dat de provider op YouTube heeft geplaatst. Echter wordt contact-informatie niet opgeslagen door de app, hiervoor dient een andere Vodafone-app gebruikt te worden. Een iOS-app is ook onderweg, deze moet volgens Vodafone in januari beschikbaar zijn. De Windows-app is wel al beschikbaar en de Mac OS X app zal eveneens in januari door de provider vrijgegeven worden.

Consumenten krijgen standaard 5GB gratis cloudopslag bij de provider. Dit kan desgewenst uitgebreid worden met extra GB’s. Voor een extra 15GB betaalt men 1.50 euro per maand extra, voor 25GB 25 euro en voor 50GB 5 euro per maand. De betaling hiervan geschied via de telefoonrekening en anders via het prepaid-tegoed dat iemand op zijn simkaart heeft staan. Eerder kwam provider KPN ook al met een soortgelijke dienst voor haar klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. FranklinNL -

  Dit is al een paar weken geleden bekend gemaakt via een YouTube-video van VodafoneNL. Inmiddels is dat filmpje blijkbaar vervangen door een nieuwer filmpje.

  Ik heb weken geleden dan ook al een account aangemaakt om het eens te proberen.

 2. Fred Rieken -

  Matige consumentenoplossing lijkt me. Zakelijk al helemaal niet geschikt. Vergroot de afhankelijkheid van de provider. Wat als je na afloop van je contract elders een betere aanbieding tegenkomt? Dan moet je je hele cloud eerst weer veilig stellen… Daarom zou ik eerder kiezen voor de cloudopslag van gratis webmail providers. Die bieden meer gratis opslagcapaciteit, hebben ook prima apps en zijn telecomprovider onafhankelijk. Als contacten back-up snap ik de toegevoegde waarde van deze oplossing ook niet. Hiervoor kun je privé toch ook icloud/google account gebruiken? Hoef je ook geen aparte handelingen te verrichten als je van provider wisselt of een nieuwe telefoon in gebruik neemt.

  1. Danijel -

   Imho is het aan aardige propositie aangezien veel consumenten niet bij meerdere bedrijven verschillende diensten willen hebben. Het is absoluut geen zakelijke oplossing, maar eentje voor consumenten. Daarnaast geldt die afhankelijkheid ook voor andere providers uiteraard.

   Hij backupt dus niet je contacten, daar moet je een andere app voor gebruiken.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters