Vodafone biedt consumenten 5GB gratis cloudopslag

Vodafone heeft in Nederland haar eigen clouddienst geïntroduceerd. Middels de dienst krijgen Vodafone-klanten gratis 5GB aan opslag waarin data opgeslagen kan worden zoals foto’s en video’s.

Provider Vodafone heeft haar eigen clouddienst in alle stilte geïntroduceerd in Nederland, zo ontdekte All About Phones. Via een speciale url op de Vodafone-website kan de cloud-pagina opgeroepen worden waarmee klanten van Vodafone kunnen inloggen. Zodra ze ingelogd zijn kunnen ze bestanden uploaden en downloaden via de website. Het gaat hier om zowel foto’s als video’s, maar ook andere bestanden zoals tekstbestanden en muzieknummers mogen online opgeslagen worden op de servers van Vodafone. Online geplaatste bestanden kunnen vervolgens via Facebook en een mailtje met andere gebruikers gedeeld worden.

Er is ook een gratis Android-app beschikbaar gesteld van de dienst. De app kan gebruikt worden om alle data die online opgeslagen is in te zien. De app is ook geschikt voor Android-tablets. Deze kan daarnaast ook desgewenst data automatisch opslaan in de cloud van Vodafone. Er is ook een optie aanwezig om deze backup alleen via wifi te laten verlopen om zo kosten te voorkomen. Vodafone positioneert de dienst dan ook als een veilige backupdienst van je data, aldus het onderstaande filmpje dat de provider op YouTube heeft geplaatst. Echter wordt contact-informatie niet opgeslagen door de app, hiervoor dient een andere Vodafone-app gebruikt te worden. Een iOS-app is ook onderweg, deze moet volgens Vodafone in januari beschikbaar zijn. De Windows-app is wel al beschikbaar en de Mac OS X app zal eveneens in januari door de provider vrijgegeven worden.

Consumenten krijgen standaard 5GB gratis cloudopslag bij de provider. Dit kan desgewenst uitgebreid worden met extra GB’s. Voor een extra 15GB betaalt men 1.50 euro per maand extra, voor 25GB 25 euro en voor 50GB 5 euro per maand. De betaling hiervan geschied via de telefoonrekening en anders via het prepaid-tegoed dat iemand op zijn simkaart heeft staan. Eerder kwam provider KPN ook al met een soortgelijke dienst voor haar klanten.

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters