Vodafone biedt consumenten 5GB gratis cloudopslag

Vodafone heeft in Nederland haar eigen clouddienst geïntroduceerd. Middels de dienst krijgen Vodafone-klanten gratis 5GB aan opslag waarin data opgeslagen kan worden zoals foto’s en video’s.

Provider Vodafone heeft haar eigen clouddienst in alle stilte geïntroduceerd in Nederland, zo ontdekte All About Phones. Via een speciale url op de Vodafone-website kan de cloud-pagina opgeroepen worden waarmee klanten van Vodafone kunnen inloggen. Zodra ze ingelogd zijn kunnen ze bestanden uploaden en downloaden via de website. Het gaat hier om zowel foto’s als video’s, maar ook andere bestanden zoals tekstbestanden en muzieknummers mogen online opgeslagen worden op de servers van Vodafone. Online geplaatste bestanden kunnen vervolgens via Facebook en een mailtje met andere gebruikers gedeeld worden.

Er is ook een gratis Android-app beschikbaar gesteld van de dienst. De app kan gebruikt worden om alle data die online opgeslagen is in te zien. De app is ook geschikt voor Android-tablets. Deze kan daarnaast ook desgewenst data automatisch opslaan in de cloud van Vodafone. Er is ook een optie aanwezig om deze backup alleen via wifi te laten verlopen om zo kosten te voorkomen. Vodafone positioneert de dienst dan ook als een veilige backupdienst van je data, aldus het onderstaande filmpje dat de provider op YouTube heeft geplaatst. Echter wordt contact-informatie niet opgeslagen door de app, hiervoor dient een andere Vodafone-app gebruikt te worden. Een iOS-app is ook onderweg, deze moet volgens Vodafone in januari beschikbaar zijn. De Windows-app is wel al beschikbaar en de Mac OS X app zal eveneens in januari door de provider vrijgegeven worden.

Consumenten krijgen standaard 5GB gratis cloudopslag bij de provider. Dit kan desgewenst uitgebreid worden met extra GB’s. Voor een extra 15GB betaalt men 1.50 euro per maand extra, voor 25GB 25 euro en voor 50GB 5 euro per maand. De betaling hiervan geschied via de telefoonrekening en anders via het prepaid-tegoed dat iemand op zijn simkaart heeft staan. Eerder kwam provider KPN ook al met een soortgelijke dienst voor haar klanten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters