Vodafone blokkeert premium sms-dienst 12SMS voor haar klanten

Vodafone heeft bekend gemaakt dat het de premium sms-dienst 12SMS definitief heeft geblokkeerd voor haar klanten. De telco is van mening dat de service zich te agressief heeft opgesteld richting klanten met haar sms-service en niet naar de waarschuwingen van Vodafone heeft geluisterd.

De Israelische sms-dienst 12SMS is door Vodafone Nederland in zijn geheel geblokkeerd, zo laat de telco op haar website weten. 12SMS is verantwoordelijk voor een groot aantal premium sms-diensten in Nederland waarop mensen zich kunnen abonneren. Er lijkt echter veel mis te gaan bij deze abonnementen en de dienstverlener gaat herhaaldelijk in de fout, volgens Vodafone. Daarom heeft Vodafone besloten om alle shortcodes van 12SMS permanent te blokkeren voor haar klanten waardoor er geen gebruik mee gemaakt kan worden van de diensten van 12SMS.

Eerder gaf de Commissie Handhaving van de Stichting SMS Gedragscode een geldboete van € 25.000 aan 12SMS omdat het bedrijf zich niet zou houden aan de gedragscode die sinds vorig jaar geldt in Nederland. Maar Vodafone vindt deze stap kennelijk niet toereikend en deze telco besloot om haar klanten te beschermen door de service af te sluiten.

De telco laat weten dat het sneller en daadkrachtiger wil optreden tegen sms-bedrijven die de regels aan de laars lappen. 12SMS is hier een voorbeeld van, aldus de provider.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters