Vodafone blokkeert premium sms-dienst 12SMS voor haar klanten

Vodafone heeft bekend gemaakt dat het de premium sms-dienst 12SMS definitief heeft geblokkeerd voor haar klanten. De telco is van mening dat de service zich te agressief heeft opgesteld richting klanten met haar sms-service en niet naar de waarschuwingen van Vodafone heeft geluisterd.

De Israelische sms-dienst 12SMS is door Vodafone Nederland in zijn geheel geblokkeerd, zo laat de telco op haar website weten. 12SMS is verantwoordelijk voor een groot aantal premium sms-diensten in Nederland waarop mensen zich kunnen abonneren. Er lijkt echter veel mis te gaan bij deze abonnementen en de dienstverlener gaat herhaaldelijk in de fout, volgens Vodafone. Daarom heeft Vodafone besloten om alle shortcodes van 12SMS permanent te blokkeren voor haar klanten waardoor er geen gebruik mee gemaakt kan worden van de diensten van 12SMS.

Eerder gaf de Commissie Handhaving van de Stichting SMS Gedragscode een geldboete van € 25.000 aan 12SMS omdat het bedrijf zich niet zou houden aan de gedragscode die sinds vorig jaar geldt in Nederland. Maar Vodafone vindt deze stap kennelijk niet toereikend en deze telco besloot om haar klanten te beschermen door de service af te sluiten.

De telco laat weten dat het sneller en daadkrachtiger wil optreden tegen sms-bedrijven die de regels aan de laars lappen. 12SMS is hier een voorbeeld van, aldus de provider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Linda -

  @ correctie op Wim Spaans. Joost Verpoort woont niet in Botlek, maar in hoofddorp. Hij is woonachtig geweest in Rhoon, maar houd zich nu op in Hoofddorp.
  Het kantoor in Tel Aviv is maar groot doenerij, maar stelt niet erg veel voor. Hij heeft/had een kantoor op de herengracht 338 te amsterdam. Dit staat overigens te huur (zie funda)

  Ik ben het met je eens dat je in Nederland wel erg veel gedaan krijgt, zonder dat hier consequenties aanhangen…Ik ga er nog steeds vanuit dat hij vanzelf een verkeerde tegenkomt en dat zou voor veel mensen leed besparen.

 2. wim spaans -

  Vanaf nu krijg je de verdiensten van Premium SMS in Mocht u willen weten wat dhr Verpoort aan een Premium SMSje verdient, jazeker ook van Vodafoon als hoogste betaler aan de nu in de ban gedane Verpoort:
  Nederland en België al 30 dagen na het verstrijken van de maand overgemaakt! Tevens zijn de payouts verhoogd!

  De payouts zijn voor Nederland MT excl btw. (end user rate € 1,50):
  KPN: € 0,844
  Vodafone: € 0,845
  T-Mobile: € 0,7790
  Telfort: € 0,7600
  Tele2: € 0,7100

 3. wim spaans -

  SMS12mobi is een puur hollands bedrijf, ook opererend onder de naam JJPMobile. De locatie Tel Aviv is een facade, mogelijk voor belastingontduiking en ontlopen van justitie. Al moet gezegd worden dat onze rechterlijke macht niet erg actief is. Het aangebrachte leed en de ellende is voor justitie en politiek geen aanleiding ook maar iets te doen.
  De bedrijven houden kantoor in Amsterdam, de eigenaar is de veroordeelde crimi Joost Verpoort, woonachtig in de Botlek en zijn comic meelopere is de net 20 jarige [naam verwijderd op verzoek], woonachtig te Best (NB). De winkeloppas in Tel Aviv is Patricia Silberman, maar die heeft geen idee wat er speelt.
  Crimi Verpoort heeft vele gezichten,kijk op Linkedin naar Joost Verpoort:
  CEO at SiteAds Ltd.
  CEO at J.J.P. Mobile
  Owner at Webhost24 B.V

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters