Vodafone boekt in Nederland iets meer omzet

Vodafone zag zijn omzet over het eerste kwartaal van boekjaar 09/10 met 0,5% groeien. Wel zag de telco het aantal klanten sterk stijgen het afgelopen kwartaal.

Vodafone heeft vanochtend zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt voor Nederland. De telco zag de omzet nog wel enigszins groeien, toch boekte de telco vooral vooruitgang op het aantal klanten dat voor Vodafone kiest. Het klantaantal steeg naar 4.648.937 mensen, een stijging van 6,6% wat meer is dan in het eerste kwartaal van het vorig boekjaar. Vodafone wist een omzetgroei van 0,5% te behalen en deed dat vooral op nevendiensten zoals de zakelijke markt. Via het voormalige TNF, dat in 2006 door Vodafone Nederland werd overgenomen, realiseerde Vodafone sterke groei in vaste datadiensten zoals IP-VPN en telefonie VoIP voor de zakelijke markt. Tevens scherpte Vodafone zijn roamingaanbod voor zakelijke klanten verder aan met de introductie van Vodafone Europe. Zakelijke reizigers kunnen hiermee voor één tarief mobiel bellen en mobiel internetten op hun laptop in 15 Europese landen tegen hun Nederlandse tarief.

Jens Schulte-Bockum, CEO Vodafone Nederland heeft het volgende te melden over de cijfers van zijn bedrijf: “De budgetten van consumenten én bedrijven staan onder druk en het is te optimistisch om te denken dat wij daar ongevoelig voor zijn. De hevige concurrentie op de Nederlandse markt en de steeds lagere tarieven als gevolg van overheidsregulering brengen ons in een uitdagende positie. Meer dan ooit is het daarom nu belangrijk dat klanten óns verkiezen boven de concurrent. Deze resultaten laten zien dat we daarin slagen en op de goede weg zijn. Uiteraard blijven we ons uiterste best doen om de absolute nummer één in klantvoorkeur te zijn, voor zowel bedrijven als consumenten.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters