Vodafone boekt lagere omzet door netwerkstoring

Provider Vodafone heeft een lagere omzet geboekt als gevolg van afschrijvingen door de netwerkstoring begin dit jaar. Het aantal aansluitingen bij de provider steeg wel licht.

Vodafone logo

Vodafone laat weten dat haar omzet uit kwam op 469 miljoen euro in het afgelopen kwartaal, een daling van 1,5 procent. Dit zou vooral komen door de storing begin dit jaar die Rotterdam trof. De provider moest in allerijl een nieuw knooppunt opzetten en compenseerde haar klanten met vier dagen gratis bellen en sms’en. Deze eenmalige kosten wisten de omzet te drukken voor de provider. Desondanks steeg het aantal klanten bij de provider met 3 procent naar 5,3 miljoen klanten.

De provider heeft, net als haar concurrenten, nog steeds veel last van het feit dat mensen minder bellen en sms’en. Vodafone weet dit nog steeds goed op te vangen met de groeiende vraag naar data. Het dataverkeer op het netwerk van Vodafone steeg met bijna 35 procent in het afgelopen kwartaal. Daarnaast verdient de provider steeds meer geld met internetten en bellen/sms’en in het buitenland. Vodafone laat ook weten dat de groei in data op tablets in een jaartijd met niet minder dan 300 procent is toegenomen.

De provider geeft geen vooruitzichten aangezien het geen beursgenoteerd bedrijf in Nederland is.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters