Vodafone breidt 2G- en 3G-netwerken sterk uit

Vodafone maakt bekend zijn netwerkcapaciteit sterk uit te breiden. Het mobiele internet wordt versneld en verbeterd. De veranderingen gaan al in per 1 april.

Vodafone logo

Vodafone meldt dat supersnel mobiel internet met 28,8 Mbps op bijna alle 3G-masten in de vier grote steden beschikbaar is. Dat is uiteraard een zeer theoretische snelheid, de meeste mobieltjes van de huidige generatie kunnen niet eens een snelheid van meer dan 7,2 Mbps aan. Na de grote steden gaat ook het mobiele internet in onder meer Groningen, Maastricht, Tilburg, Eindhoven, Almere en Haarlem in de vijfde versnelling.

Ook het 2G-netwerk wordt uitgebreid. Vodafone meldt dat het dataverbruik op dit veel langzamere Edge-netwerk in het afgelopen jaar is verdrievoudigd. Vooral door machine-to-machine-technologie. Zoals slimme water- en energiemeters, voorraadbeheer en tracking en tracing van vrachten en mobiele pinbetalingen. Daarom wordt ook hier in geïnvesteerd, in plaats van alleen in 3G. Door de capaciteit ook hier te vergroten voorkomt Vodafone dat regulier belverkeer hinder ondervindt van het dataverkeer.

In een persbericht meldt CTO Ger Coolen van Vodafone Nederland: ”Hoewel mobiel internet op het 3G-netwerk klanten veruit de beste ervaring biedt, zie je dat nog niet alle toestellen en toepassingen 3G ondersteunen of gebruiken. Hierdoor stijgt het dataverbruik op ons 2G netwerk sterk, terwijl dit primair ingericht is voor belverkeer. Om te voorkomen dat dit belverkeer gaat leiden onder de groeiende capaciteitsvraag van data vergroten we de capaciteit van ons 2G netwerk. Hiermee blijft belverkeer onveranderd mogelijk en kunnen we tegelijk een acceptabele datasnelheid en capaciteit op 2G bieden. Ondanks de investeringen in 2G gaat de landelijke 3G netwerkupgrade onverminderd door. Zo zorgen we ervoor dat we op beide netwerken de datagroei kunnen bolwerken, de ervaring van mobiel internet verbeteren en voldoende ruimte voor belverkeer behouden.”

Bron: Persbericht Vodafone

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters