Vodafone brengt een VoIP-bundel naar de consument

Vodafone is begonnen met de verkoop van zijn Zorgeloos Internet Totaal Blox, waarmee consumenten VoIP mogen gebruiken op hun telefoon. De telco is de eerste provider in Nederland die tegemoet komt aan deze specifieke wens van de consument.

Vodafone is begonnen met het aanbieden van de VoIP-Blox. Consumenten die graag op hun telefoon van Skype gebruik willen maken, mogen dat met de nieuwe Zorgeloos Internet Totaal Blox via het Vodafone-netwerk doen. Eerder ontdekte All About Phones dat Vodafone bezig was met een speciaal VoIP-abonnement, dat eerder nog bekend stond als de Vodafone Smartphone Internet Blox. Inmiddels is er een naamswijziging doorgevoerd en kunnen consumenten de Blox laten activeren. Wat wel opvalt is dat de Blox bij abonnementen tot en met € 22,50 per maand € 34,50 extra kost, terwijl er bij de duurdere abonnementen slechts € 14,50 bovenop het maandbedrag komt. Daarnaast valt ook op dat Vodafone de Blox niet actief wil gaan verkopen, je kunt de Blox alleen via een omweg laten activeren. Tevens wordt de Blox na dertig dagen automatisch uitgeschakeld waarna je deze weer via een e-mail of de klantenservice dient te reactiveren.

De nieuwe Blox van Vodafone heeft verder wel dezelfde voorwaarde als de normale Zorgeloos Internet Blox. Gebruikers mogen dus nog steeds niet een laptop of pc aan hun telefoons hangen om de telefoon als modem te gebruiken. Mocht je geen gebruik willen maken van deze bundel maar wel van VoIP via het Vodafone-netwerk dan zul je € 0,75 per 15 minuten moeten betalen.

Zorgeloos Internet Totaal Blox

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Eelke -

  Het is dus alleen betaalbaar als je al een behoorlijk dik abonnement hebt. En dan heb je dus waarschijnlijk de extra belmogelijkheden via skype of ander programma ook niet echt meer nodig. Daarnaast biedt bijvoorbeeld t-mobile al tijden VoIP aan binnen hun databundel.

  1. v-power -

   Ik heb er even naar gezocht maar niet kunnen vinden, kun je mij dat aanwijzen op de site van T-Mobile?

   Trouwens 200min abo is lang niet voor iedereen behoorlijk. 200min om jan alleman te bellen en VoIP voor je vriendin lijkt me ideaal.
   Ik begrijp best dat het niet voor iedereen interessant is, maar om heel het product af te kraken en zeggen dat het voor niemand wat is gaat te ver.

   1. Fuzzillogic -

    Natuurlijk staat het niet op de site van t-mobile, want ze bieden gewoon internet aan, klaar. Waarom zouden ze dan alle mogelijke diensten die over internet lopen moeten gaan opsommen? Alleen omdat de concurrentie zo achterbaks is om wél die beperkingen op te leggen?

   2. Fuzzillogic -

    Als ze het officieel echt niet toestaan, dan moet dat ergens in de voorwaarden staan. En die heb ik toch redelijk doorgelezen, dacht ik zo. Dus, waar heb je dat dan gelezen? Voor de goede orde: ik heb het over de WnW-opties bij de normale mobiele abonnementen.

 2. Fuzzillogic -

  Een andere telco heeft gewoon al jaren een internetabonnement voor mobiel zonder al die belachelijke beperkingen.

  Dat Vodafone nou doet alsof ze de consument iets speciaals en geweldigs geven én daar ook grof geld voor vragen is bijna misleiding te noemen.

  Kijk dus goed rond voordat je een mobiel internetabo neemt. Ondanks alle prietpraat van "eindeloos", "onbeperkt" en "zorgeloos" zitten er dikwijls achterlijke beperkingen aan vast – geen VoIP, geen tethering, harde datalimiten, geen videostreaming. Noemen ze dat dan nog internet?

  1. v-power -

   Welke andere telco is dat dan?

   En het is wel speciaal, bij lage abonnementen is het duur, maar vanaf 27,50 abo 14,50 ervoor betalen is een prima aanbod. Enige dat niet mag is tethering en er is geen harde limiet.

   Ik denk dat het vervallen na 30 dagen een fout is, dat is de tekst dat normaal bij prepaid blox bij staat.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters