'Vodafone en KPN gaan iPhone 4 via dealers alsnog leveren'

Provider Vodafone en KPN gaan vanaf september alsnog de iPhone 4 via een omweg leveren aan haar klanten. Vodafone zal dit gaan doen via de leverancier I-Voordeel en KPN via een onderneming genaamd Qyn.

KPN heeft in het systeem voor haar dealers een update geplaatst omtrent de levering van de Apple iPhone. De telco meent dat het binnenkort orders gaat aannemen, ook via dealers, voor de nieuwe iPhone 4. De dealers krijgen het toestel vervolgens geleverd via de KPN Narrowcasting dienst genaamd Qyn, wat op zijn beurt weer voor een groot gedeelte in handen is van KPN Telecom. Dealers zouden op hun buurt het toestel aan de klant dienen te verkopen aangezien KPN dat niet zelf zal gaan doen. KPN zal het toestel uitsluitend gaan leveren aan dealers en de telco weet daarbij te melden dat het om een legale import gaat van het toestel dat tevens simlock vrij zal zijn met garantie. Volgens KPN zal de levertijd van het toestel 5 werkdagen bedragen en dealers kunnen naast de 3GS-modellen dan ook binnenkort de 16GB iPhone 4 en 32GB iPhone 4 bestellen. Prijzen wist de telco nog niet te melden in haar update en ook exacte leverdata ontbreken nog maar dit zal naar verwachting vanaf september gaan gebeuren.

Ook provider Vodafone lijkt via haar bijzondere constructie de iPhone 4 te gaan leveren. Een telefoontje van All About Phones naar de dealer van Vodafone, de website I-Voordeel van het partnerbedrijf XLVoordeel, wijst uit dat de dealer verwacht het toestel vanaf september te kunnen leveren aan haar klanten. De klantenservice medewerker hield nog wel een slag om de arm, echter is de kans groot dat wanneer I-Voordeel het toestel gaat leveren ook Vodafone de telefoon zal gaan aanbieden in haar winkels en op haar website zoals dat nu ook het geval is met de iPhone 3GS. Navraag bij de telco zelf leverde nul op het rekest. Volgens woordvoerder Richard Mes is er momenteel nog niets bekend bij de telco over eventuele levering van de iPhone 4 via de website van I-Voordeel en daarmee eventuele verkoop via Vodafone.

Het gerucht gaat dat momenteel het contract tussen Apple en provider T-Mobile in Nederland afgelopen is. Echter de providers KPN en Vodafone hebben in Nederland daadwerkelijk gesprekken gevoerd met de producent van het veelbegeerde apparaatje maar de drie partijen zouden geen overeenstemming hebben bereikt over een adaptatie van het toestel. Het gerucht gaat dat Apple te hoge eisen heeft gesteld met betrekking tot de afzet en de prijs van het toestel dat de producent aan de telco’s wilde gaan berekenen.

KPN iPhone 4

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters