‘Vodafone en Liberty Global voeren eerste gesprekken over fusie’

De kans bestaat dat provider Vodafone gaat fuseren met kabelbedrijf Liberty Global. De gesprekken tussen de twee partijen zouden zich in een heel prille fase bevinden.

Vodafone start test waarin smartphone als OV-chipkaart dient Vodafone

Hierover schrijft het doorgaans betrouwbare Bloomberg op basis van meerdere bronnen. Als gevolg van het nieuwsbericht, stegen de aandelen van Vodafone en Liberty met respectievelijk 4,1 en 4,7 procent. Tot de mogelijkheden behoort een fusie van de Europese afdelingen van de twee grote bedrijven. Een andere optie is dat de twee bedrijven verschillende afdelingen gaan ruilen.

Het is niet vreemd dat Vodafone en Liberty Global gesprekken voeren. De branches van mobiele netwerken en kabelbedrijven vervlechten steeds meer met elkaar. Dus waarom dan niet samenwerken en het allebei kunnen aanbieden?

Bovendien komt het nieuws niet uit de lucht vallen. Eind mei flirtte Liberty-topman John Malone al openlijk met Vodafone, in een interview met hetzelfde Bloomberg. Wel kaartte hij toen aan dat de verschillende manieren waarop de twee bedrijven worden gerund, mogelijk een obstakel kan vormen.

“Er zijn verschillende meningen over hoe een groot bedrijf zo goed mogelijk rendeert”, aldus Malone. “De filosofie van Vodafone is totaal anders dan die van Liberty Global.”

Volgens Malone kan een samensmelting van de twee bedrijven van enorm veel waarde zijn. “Is er een goede samenwerking mogelijk in zowel Duitsland, Groot-Brittannië als Nederland? Absoluut. Het creëren van iets dat heel veel waarde is lijkt in het vooruitzicht te liggen.”

Het is onduidelijk wanneer er meer informatie over de mogelijke fusie naar buiten komt en hoeveel geld er mogelijk mee gemoeid is.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters