Vodafone en Orange gaan de iPhone verkopen in het Verenigd Koninkrijk

Apple heeft in Engeland zijn exclusiviteitscontract met de provider O2 afgerond en de markt opengegooid voor andere providers. Zowel Vodafone UK als Orange UK hebben aangekondigd eind dit jaar te beginnen met de verkoop van het toestel van Apple.

iPhone Vodafone

Gisteren werd bekend dat de provider Orange in zowel Engeland als in Ierland aan de haal gaat met de iPhone van Apple. Tot nog toe was het toestel alleen beschikbaar bij de provider O2 die een exclusiviteitsdeal had met Apple. Plotseling is de deal blijkbaar afgelopen en wist Orange de samenwerking met Apple aan te kondigen. Engeland is daarmee het eerste land waarbij de deal afgelopen is en hierdoor loopt O2 uiteraard een hoop centen mis. Inmiddels heeft ook Vodafone gemeld dat het afgelopen nacht de deal heeft beklonken met Apple en dat het begin 2010 gaat beginnen met de verkoop van de iPhone in Engeland. Opvallend is dat Vodafone in alle haast vannacht de deal heeft gesloten met Apple om zo niet buiten de boot te vallen. Eerder meldde de CEO van Vodafone nog dat het inderdaad een grote fout was geweest van de telco om de iPhone te laten schieten in de eerste onderhandelingen.

Het is niet bekend wanneer de deal met T-Mobile in Nederland afloopt. Vodafone Nederland laat in een reactie tegenover All About Phones weten dat het momenteel nog niet aan de orde is dat Vodafone in Nederland de iPhone gaat verkopen. Daarnaast laat de telco weten dat de deal in UK los staat van Vodafone Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters