Vodafone en T-Mobile komen met speciale bundels voor de iPad 3G

Provider Vodafone en T-Mobile hebben een dag na de bekendmaking van de lancering van de iPad hun prijzen bekend gemaakt voor de iPad 3G in combinatie met een data-abonnement. T-Mobile bied een prepaid oplossing aan terwijl Vodafone voor een abonnement-structuur gaat.

Providers Vodafone en T-Mobile springen handig in op de lancering van de Apple iPad die aanstaande vrijdag zal plaatsvinden in Nederland. De twee providers zijn beide met een eigen propositie gekomen voor data op de iPad 3G en T-Mobile lijkt hier toch een streepje in voor te hebben. De provider heeft namelijk een prepaid oplossing bedacht zodat consumenten niet vast zullen zitten aan een abonnement zoals dat bij normale data-abonnementen wel het geval is. Via de website van de telco vallen twee prepaid-bundels te kiezen die respectievelijk 9.95 euro en 29.95 euro per maand kosten en hiervoor krijg je 200MB aan dataverkeer terug en 2GB zodat je naar hartenlust kunt internetten op je iPad. Opmerkelijk is dat T-Mobile een downloadsnelheid van 3.6Mb/s aanbied voor deze abonnementen terwijl een normaal iPhone-abonnement slechts 2Mb/s aan snelheid krijgt bij de telco. T-Mobile levert wel een standaard micro-sim bij het pakket aan zodat je zelf niet hoef te knippen.

Vodafone heeft echter een geheel andere propositie voor haar klanten. Weliswaar bied de telco geen langlopende contracten aan maar contracten die per maand opgezegd kunnen worden maar waarbij alles wel geregistreerd wordt van de gebruikers. Je sluit dus een abonnement aan waarbij alles automatisch gefactureerd kan worden maar die vervolgens wel per maand opzegbaar is. Ook Vodafone heeft twee versies aangekondigd waarbij de eerste 20 euro per maand kost en vervolgens 200MB aan dataverkeer inkoopt bij de telco. Voor 2GB aan dataverkeer betaalt met 30 euro per maand en de prijzen dan ook gelijk aan die van T-Mobile. Een andere optie is misschien wel beter bij de provider door een prepaid-simkaart te kopen en deze vervolgens zelf op maat te knippen. Hier kan vervolgens een Zorgeloos Internet Blox op aangesloten worden a 9.95 per maand waarbij er gebruik wordt gemaakt van een Fair Uses Policy. Vodafone let er bij haar prepaid-klanten wel op dat deze nageleefd wordt waardoor je na 250MB dan ook gelijk klaar bent voor die maand. Vodafone zal bij haar abonnement variant wel een micro-sim mee gaan leveren maar deze zal niet bij prepaid-sim’s beschikbaar komen, aldus de telco. Later vandaag zal de website van Vodafone voor de iPad live gaan.

Onduidelijk is nog of KPN ook met een dergelijke propositie zal gaan komen voor haar eigen netwerk. Inmiddels staat deze vraag uit bij de telco, maar wel al is duidelijk dat KPN begonnen is met het leveren van micro-sim’s desgewenst.

KPN Mobiel Internet Basis € 20,- 500 MB 7.2Mb/s
KPN Mobiel Internet Comfort € 40,- 1 GB 14.4Mb/s
Hi Vandaag Online Tablet € 2,50 € 2,50 50 MB p.d 7.2Mb/s
Vodafone iPad abonnementen € 20,- 500 MB 3.6Mb/s
Vodafone iPad abonnementen + € 30,- 2 GB 7.2Mb/s
T-Mobile prepaid gemiddeld € 9,95 200 MB 3.6Mb/s
T-Mobile prepaid intensief € 29,95 2 GB 3.6Mb/s
Vodafone Micro-sim 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. BartVB -

    Ik snap het ook niet helemaal, klinkt als iPad gebruikers uitpersen iig.Voor 30 euro per maand krijg je bij T-Mobile een iPhone 4 + onbeperkt internet (ok, wel 2MB maar zie die 3.6Mbit maar te halen via T-Mobile) + 150 minuten bellen + 150 SMS.

    Waarom zou ik dan in hemelsnaam 30 euro/maand gaan betalen voor 2GB/maand waarbij ik nu al weet dat ik in de trein (Eindhoven-Utrecht) fatsoenlijk internet sowieso kan vergeten?

  2. I-Pad -

    Beetje teleurstellend van T-Mobile , 30euro en en dan niet onbeperkt kunnen internetten…. betekent voor mij hetzelfde als , het hele apparaat en t-mobile sim dus niet kopen. Ga niet iets kopen wat honderden euros kost als je niet het maximale uit het apparaat halen.

    Was het nou zpu moeilijk om een onbeperkte bundel uit te brengen desnoods met een langzamere snelheid , datalimiet is zo oooooooooooouuuuuuderwetsssssss

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters