Vodafone Engeland verwerkte met Kerstmis 100 miljoen sms'jes

Vodafone heeft in Groot-Brittannië goede zaken gedaan met Kerstmis. Tijdens Eerste Kerstdag hebben Vodafone-klanten maar liefst 100 miljoen sms’jes verstuurd, waarschijnlijk voornamelijk met de tekst ‘Merry Christmas’.

kerstman

Eigenlijk waren het er nog iets meer. Om precies te zijn verwerkte het Britse netwerk van Vodafone 101,4 miljoen sms’jes. Dat is een grote stijging vergeleken met vorig jaar: 27% meer dan in 2009.

De piek kwam rond middernacht, toen er binnen vijf minuten een miljoen sms’jes werden verstuurd. Dat waren de minuten waarin mensen elkaar prettige kerstdagen wensten.

Ook werd tijdens Kerstmis het mobiele web zeer intensief gebruikt. Op Eerste Kerstdag verstookten Vodafone-klanten in het Verenigd Koninkrijk 35.000 gibabyte aan data. Dat staat gelijk met het downloaden van negen miljoen liedjes en het is 70 procent meer dan op dezelfde dag vorig jaar.

Vermoed wordt dat de meeste Britten de sociale netwerken gebruikten om elkaar een mooie Kerst te wensen, zoals Twitter en Facebook. Ook zullen aardig wat mensen foto’s online hebben gezet met hun mobieltje. “Mensen omarmen de kracht van mobiele telefoons, of het nu gaat om het updaten van de sociale netwerken om de beste wensen naar hun vrienden te sturen, of het uploaden van foto’s zodat ze die kunnen delen met hun familie, of het verzenden van een sms”, zei Guy Laurence, CEO van Vodafone Engeland.

Het zal ook geholpen hebben dat veel Engelsen onder de kerstboom een gloednieuwe smartphone hebben aangetroffen, die onmiddellijk in gebruik werd genomen.

Pocket-Lint, de website die deze cijfers meldt, heeft geconstateerd dat hun site door ontzettend veel smartphones is bezocht, meer dan anders en veel meer dan bezoekers via het ‘gewone’ internet.

Bron: pocket-lint

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters