Vodafone gaat de internationale data concurrentie aan

Vodafone Nederland heeft zijn consumenten roaming tarieven voor internet op de mobiel sterk verlaagd. Vodafone klanten – die gratis Passport hebben geactiveerd – betalen in de 42 Passport landen ruim 85% minder dan het standaardtarief.

<p class=”text”>De nieuwe tarieven zijn bovendien geldig op alle netwerken binnen die landen. Per 20 kb berekent Vodafone nu 5 eurocent (EUR 2,50/MB) plus een starttarief van 79 eurocent per sessie. Hiermee introduceert Vodafone een prijsniveau, dat het gebruik van internet op de mobiele telefoon ook in het buitenland sterk zal stimuleren. Eerder deze week kondigde KPN een soortgelijke verlaging aan zodat consumenten in het buitenland sneller gaan internetten.

Guy Laurence, CEO van Vodafone Nederland: “Vernuftige mobieltjes, goede dekking en steeds meer websites die geschikt zijn voor mobiel bezoek stimuleren mobiel internetgebruik enorm. Met de komst van ‘flat fee’ abonnementen zijn de kosten binnen Nederland geen issue meer en begint mobiel internet een vanzelfsprekendheid te worden. Wij willen dat onze klanten op de wintersport, de voorjaarsvakantie of welke buitenlandse trip dan ook kunnen blijven profiteren van dit gemak. Door datagebruik onder te brengen bij Vodafone Passport, profiteren de 1,5 miljoen bestaande Vodafone Passport klanten in 42 landen automatisch van deze voordelen.”

Vodafone Passport is een gratis dienst die klanten eenmalig dienen te activeren. Dat kan via de Vodafone website, een gratis SMS of een telefoontje naar de klantenservice. . Dit tarief geldt ook voor klanten die in het buitenland met hun mobiel willen internetten of mailen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters