Vodafone gaat een DRM-vrije muziekdienst starten

Vodafone gaat binnenkort van start met een eigen muziekdienst waarbij de provider gebruikers in staat stelt om nummers op oneindig veel apparaten over te zetten. Vodafone heeft inmiddels aangegeven contracten te hebben gesloten met alle grote platenmaatschappijen.

Vodafone heeft gisteren bekendgemaakt dat het met een eigen muziekdienst zal gaan komen. Deze nieuwe dienst heeft een paar opmerkelijke voorwaarden opgesteld gekregen door Vodafone, waardoor de telco de harde concurrentie aangaat met bedrijven als Apple en Nokia. Vodafone heeft namelijk een vrijbrief aan gebruikers gegeven door aan te kondigen dat de nieuwe muziekdienst DRM-vrij zal zijn. Dit houdt in dat gebruikers de gekochte muziekbestanden op zoveel apparaten mogen zetten als ze zelf willen, theoretisch kunnen ze hun bestanden zelfs doorgeven aan vrienden en familie. Dat zal niet toegestaan zijn, hoewel Vodafone er wel voor heeft gekozen om de technische beperking niet toe te passen op haar muziekdienst. Bedrijven als Apple en Nokia hebben wel voor een DRM-opzet gekozen, waardoor muziekbestanden vaak maar op één apparaat afgespeeld kunnen worden. Apple is inmiddels van dit principe afgestapt, de Ovi-store van Nokia zal hier nog wel mee doorgaan.

Vodafone maakte daarnaast ook bekend dat het alle grote muziekmaatschappijen voor zich gewonnen heeft. Zo zullen Universal Music Group, Sony Music Entertainment en EMI Music DRM-vrije muziek gaan leveren voor de muziekwinkel van Vodafone. Vodafone heeft ook aangegeven dat er tijdens de lancering ongeveer een miljoen nummers beschikbaar zullen zijn in de winkel. De telco wilde haar tariefsopzet echter nog niet prijsgeven. De bestanden zullen zowel via een pc als via een telefoon te downloaden zijn. Onduidelijk is nog wanneer de winkel online zal gaan.

Vodafone music

 

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters