Vodafone gaat femtocellen verkopen in Nederland

Vodafone Nederland heeft bekend gemaakt dat het bedrijf femtocellen gaat verkopen aan zakelijke klanten. In 2012 zullen ook consumenten een eigen femtocell kunnen kopen om zo het bereik van hun netwerk op te krikken.

Vodafone femtocell

Vodafone wist al eerder te melden dat het bedrijf onderzocht of het femtocellen in Nederland zal gaan verkopen. Inmiddels heeft Vodafone de knoop doorgehakt en gaat het actief zulke cellen aanbieden aan zakelijke klanten, zo laat de provider weten. Vanaf 17 oktober kunnen zakelijke klanten een dergelijke cell aankopen waarna er maximaal vier medewerkers van een cell gebruik kunnen maken. Volgens de provider zullen volgende jaar nieuwe cellen op de markt komen met een grotere capaciteit.

Met een femtocell kan het bereik van het Vodafone netwerk inpandig worden vergroot. De cell dient aangesloten te worden op een breedband-netwerk waarna het een 3G-signaal uitzendt. Beheerders van een dergelijke cell kunnen hem zo instellen dat alleen bepaalde nummers gebruik mogen maken van de cell en dus andere mensen niet mee kunnen liften. Vodafone’s femtocell wordt gemaakt door Huawei en zal vanaf 2012 ook aangeboden gaan worden aan consumenten. Volgens de provider is de femtocell tot nu toe vooral geschikt voor kleine ondernemers.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters