Vodafone gaat in 2014 100Mb/s via LTE Advanced aanbieden

Provider Vodafone heeft aangegeven dat het bedrijf in 2014 een 100Mb/s bundel gaat aanbieden aan haar klanten. De provider belooft daarnaast ook dat het nog ‘snellere’-bundels dankzij LTE Advanced kan gaan aanbieden op termijn.

De Nederlandse tak van Vodafone hield op Twitter een Q&A-sessie over haar 4G-netwerk. Op vragen van de redactie van All About Phones laat Vodafone weten dat het bedrijf haar netwerk in 2014 gaat klaarstomen voor LTE Advanced. Momenteel heeft de provider haar 4G-netwerk uitgerold op basis van standaard LTE dat volgens Vodafone een theoretische snelheid heeft van 50Mb/s. De provider gaat echter in 2014 op ‘beperkte schaal‘ het netwerk updaten naar LTE Advanced. Hierdoor zijn volgens de provider snelheden van 100Mb/s en hoger mogelijk.

De provider zal naar verwachting dan ook in beperkte gebieden in 2014 snellere databundels voor een meerbedrag gaan aanbieden. Vodafone laat daarnaast weten dat de geïnstalleerde antennes wel al geschikt zijn voor LTE Advanced. De chipset van een smartphone moet deze echter wel ondersteunen. Ondermeer de Qualcomm 800-processor die in bijvoorbeeld de Galaxy Note 3, LG G2 en in de Nexus 5 zit doet dat. Ook moet de back-end van de antenne een update krijgen.

Ook liet Vodafone desgevraagd weten niet te verwachten dat het nieuwe 4G-netwerk van de provider zal dichtslibben zodra alle klanten over zijn op 4G. De provider biedt momenteel alleen nog maar 4G-contracten aan en hierdoor zal het overgrote deel van haar klanten binnen twee jaar overgezet zijn naar het 4G-netwerk. Bij het oude 3G-netwerk was de capaciteit soms niet toereikend met als gevolg slechte dekking en lage internetsnelheden. Volgens de provider is dat nu minder aan de orde als gevolg van de 4G-techniek die het netwerk beter weet te ontzien.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters