Vodafone gaat op oorlogspad met 98 miljard euro in zak

Vodafone heeft haar aandelen in het Amerikaanse Verizon verkocht voor 98 miljard euro. De provider start daardoor een globale investeringsronde in haar netwerk van 6 miljard euro.

Omzet Vodafone Nederland lager door recessie Vodafone

Vodafone en Verizon hebben bekend gemaakt dat Vodafone haar 45 procent aandeel in de Amerikaan voor omgerekend 98 miljard euro van de hand doet. Hierdoor wordt Verizon volledig eigendom van haar eigen activiteiten en zal Vodafone nog slechts een klein aandeel behouden in het nieuwe bedrijf genaamd Verizon Wireless, Amerika’s grootste provider. Dankzij de verkoop van de aandelen van Verizon beschikt Vodafone plots over een ongekend grote oorlogskas die het groot en deels gaat terug geven aan haar aandeelhouders.

Vodafone zal naar verluid flink gaan investeren in haar vaste netwerk in Europa. De provider wil een belangrijke speler gaan worden in de markt voor glasvezel en heeft met de overname van een Duitse telecomboer eerder dit jaar hiertoe al een belangrijke stap gezet. Het gerucht gaat dat Vodafone nu haar zinnen heeft gezet op UPC of Ziggo en middels een dergelijke overname voet aan wal wil krijgen in de huiskamer van consumenten. Desondanks lijkt Vodafone nu wel haar zinnen te zetten op de Europese markt en lijkt het de eerste provider te gaan worden die een grensoverschrijdende propositie zal gaan neerzetten zodra de telecomgrenzen in Europa worden opgeheven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters