Vodafone gaat preventief mobiel internet blokkeren bij klanten zonder databundel

Vodafone heeft bekend gemaakt klanten die geen databundel hebben, te gaan beschermen tegen datakosten. Zulke klanten zullen niet meer kunnen internetten zodra ze meer dan 51 euro aan kosten maken met het internetverkeer op hun telefoon.

"AT&T wil Vodafone overnemen" vodafonelogo rev

De provider laat middels een blog van Harry Odenhoven weten dat het bedrijf zijn klanten in ‘bescherming’ gaat nemen tegen een zogeheten billshock (onverwachte hoge rekening) door dataverbruik. Odenhoven merkt op dat er nog steeds veel klanten bij de provider zitten die wel een belbundel hebben maar geen databundel. Veel van die klanten komen desondanks soms wel het internet op met hun smartphones en vaak weten ze niet wat dit kost. Daarom heeft de provider besloten om maatregelen te nemen zodat ze niet onverwachts tegen hoge kosten aanlopen.

De provider gaat mobiel internet voortaan blokkeren bij klanten die in een periode van drie maanden tijd geen mobiel internet hebben gebruikt. Daarnaast blokkeert Vodafone ook het internet bij klanten die in de afgelopen drie maanden 51 euro of meer aan datakosten hebben gemaakt zonder dat ze een databundel hebben. Via een speciale pagina wijst de provider erop hoe je de blokkade kunt verwijderen. Ondertussen zullen klanten zonder een bundel een sms’je krijgen met meer informatie over de kosten van een databundel.

Voor nieuwe klanten gelden de maatregelen volgens Vodafone niet. Dit komt omdat alle huidige bundels al standaard een databundel bieden. In de twee belbundels die dat niet hebben, zal data automatisch uitgeschakeld zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Markx1 -

    oplichters.. toch eerst weer geld innen alvorens ze er iets aan doen. Als je het dan netjes wil doen als telco… blokker dan direct bij het afsluiten van een abo de data mogelijkheid, zodat ze gewoon NIET op internet kunnen. Als dit alle telco“s zouden doen, zullen er veel minder klachten zijn, en is zeer simpel te realisren voor de telco“s. Maar dit doen ze niet… v**le fl*kkers

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters