Vodafone gaat preventief mobiel internet blokkeren bij klanten zonder databundel

Vodafone heeft bekend gemaakt klanten die geen databundel hebben, te gaan beschermen tegen datakosten. Zulke klanten zullen niet meer kunnen internetten zodra ze meer dan 51 euro aan kosten maken met het internetverkeer op hun telefoon.

"AT&T wil Vodafone overnemen" vodafonelogo rev

De provider laat middels een blog van Harry Odenhoven weten dat het bedrijf zijn klanten in ‘bescherming’ gaat nemen tegen een zogeheten billshock (onverwachte hoge rekening) door dataverbruik. Odenhoven merkt op dat er nog steeds veel klanten bij de provider zitten die wel een belbundel hebben maar geen databundel. Veel van die klanten komen desondanks soms wel het internet op met hun smartphones en vaak weten ze niet wat dit kost. Daarom heeft de provider besloten om maatregelen te nemen zodat ze niet onverwachts tegen hoge kosten aanlopen.

De provider gaat mobiel internet voortaan blokkeren bij klanten die in een periode van drie maanden tijd geen mobiel internet hebben gebruikt. Daarnaast blokkeert Vodafone ook het internet bij klanten die in de afgelopen drie maanden 51 euro of meer aan datakosten hebben gemaakt zonder dat ze een databundel hebben. Via een speciale pagina wijst de provider erop hoe je de blokkade kunt verwijderen. Ondertussen zullen klanten zonder een bundel een sms’je krijgen met meer informatie over de kosten van een databundel.

Voor nieuwe klanten gelden de maatregelen volgens Vodafone niet. Dit komt omdat alle huidige bundels al standaard een databundel bieden. In de twee belbundels die dat niet hebben, zal data automatisch uitgeschakeld zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Markx1 -

    oplichters.. toch eerst weer geld innen alvorens ze er iets aan doen. Als je het dan netjes wil doen als telco… blokker dan direct bij het afsluiten van een abo de data mogelijkheid, zodat ze gewoon NIET op internet kunnen. Als dit alle telco“s zouden doen, zullen er veel minder klachten zijn, en is zeer simpel te realisren voor de telco“s. Maar dit doen ze niet… v**le fl*kkers

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters