Vodafone gaat televisie over LTE uitrollen in Duitsland

Provider Vodafone is in Duitsland van plan om een LTE-netwerk uit te gaan rollen. Op termijn wil de provider ook met televisie via het netwerk gaan komen zodat het een alternatief voor de kabel kan aanbieden.

Vodafone logo

Dat meldt Vodafone Duitsland in een persbericht. De provider is van plan om eerst Dusseldorf te voorzien van LTE en vervolgens langzaam maar zeker de rest van Duitsland te voorzien van het 4G-netwerk. De provider ziet LTE als de toekomst van internet en televisie. In sommige steden biedt de provider wel DSL aan, maar volgens de telco kan LTE dezelfde snelheden behalen en makkelijker content in de huiskamer brengen.

Vodafone wil dan ook op termijn televisie via het draadloze LTE gaan aanbieden in Duitsland. Ook gaat het een set-top systeem leveren aan consumenten die LTE kunnen ontvangen. Deze systemen kunnen vervolgens via DLNA allerlei apparatuur zoals tablets aansluiten op de televisie en een Wifi-hotspot genereren voor internet in het huis. Vodafone laat doorschemeren dat LTE een Gbit-netwerk kan verzorgen tot in de huiskamer, al is onduidelijk of de provider ook daadwerkelijk die snelheden wil gaan aanbieden aan consumenten.

Vodafone Nederland heeft nog geen plannen bekendgemaakt voor LTE. Provider KPN en Tele2 zijn al wel bezig met voorzichtige testen in ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. john voorts -

    [url=http://www.internetpostcodecheck.nl/component/content/article/8-ook-vodafone-gaat-televisie-aanbieden]Vodafone[/url] is echter in Nederland wel druk bezig met de televisie plannen. Vanaf oktober gaan zij deze namelijk aanbieden via het glasvezelnetwerk.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters