Vodafone gaat televisie over LTE uitrollen in Duitsland

Provider Vodafone is in Duitsland van plan om een LTE-netwerk uit te gaan rollen. Op termijn wil de provider ook met televisie via het netwerk gaan komen zodat het een alternatief voor de kabel kan aanbieden.

Vodafone logo

Dat meldt Vodafone Duitsland in een persbericht. De provider is van plan om eerst Dusseldorf te voorzien van LTE en vervolgens langzaam maar zeker de rest van Duitsland te voorzien van het 4G-netwerk. De provider ziet LTE als de toekomst van internet en televisie. In sommige steden biedt de provider wel DSL aan, maar volgens de telco kan LTE dezelfde snelheden behalen en makkelijker content in de huiskamer brengen.

Vodafone wil dan ook op termijn televisie via het draadloze LTE gaan aanbieden in Duitsland. Ook gaat het een set-top systeem leveren aan consumenten die LTE kunnen ontvangen. Deze systemen kunnen vervolgens via DLNA allerlei apparatuur zoals tablets aansluiten op de televisie en een Wifi-hotspot genereren voor internet in het huis. Vodafone laat doorschemeren dat LTE een Gbit-netwerk kan verzorgen tot in de huiskamer, al is onduidelijk of de provider ook daadwerkelijk die snelheden wil gaan aanbieden aan consumenten.

Vodafone Nederland heeft nog geen plannen bekendgemaakt voor LTE. Provider KPN en Tele2 zijn al wel bezig met voorzichtige testen in ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. john voorts -

    [url=http://www.internetpostcodecheck.nl/component/content/article/8-ook-vodafone-gaat-televisie-aanbieden]Vodafone[/url] is echter in Nederland wel druk bezig met de televisie plannen. Vanaf oktober gaan zij deze namelijk aanbieden via het glasvezelnetwerk.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters