Vodafone gaat via Gemalto NFC-betalen uitrollen in Nederland

NFC-leverancier Gemalto heeft bekend gemaakt dat het een deal heeft gesloten met Vodafone Group om NFC in Europa uit te gaan rollen. De provider zou deze betaalvorm ook in Nederland gaan laten ontwikkelen.

BlackBerry NFC Mobiel betalen

Gemalto, een Amsterdamse leveranciers voor NFC betaaldiensten en Trusted Service Management, laat via een persbericht weten dat het een grote overeenkomst heeft gesloten met Vodafone Group. De leverancier voor NFC-betaaldiensten gaat voor Vodafone een service ontwikkelen en de TSM beheren om zo mobiel betalen veilig en breed uit te kunnen rollen in Europa.

Volgens Gemalto zullen banken, openbaarvervoerders en andere bedrijven zich kunnen laten aansluiten op het systeem van Vodafone om zo NFC-betalingen via mobieltjes te kunnen verwerken. Het project wordt in alle landen uitgerold waarin Vodafone actief is en de deal zou enkele jaren gaan doorlopen. De verwachting is ook dat Vodafone Nederland gebruik gaat maken van deze technologie. Vodafone Nederland laat weten dat het blijft geloven en investeren in mobiel betalen via SIM based wallet. “We blijven gecommitteerd”.

Vodafone zal de concurrentie aan gaan met NFc-betaaldiensten van T-Mobile en Google in Europa. Ook Visa is druk bezig om een eigen manier van mobiel betalen tot stand te brengen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters