Vodafone: “Gebruikmaken van concurrerende netwerken bij storingen wel al mogelijk”

Provider Vodafone heeft onlangs een test uitgevoerd waarbij klanten van de provider tijdelijk overgezet werden op het netwerk van T-Mobile en KPN bij een storing. De providers hebben nu gezamenlijk afgesproken dat ze gaan samenwerken aan een redundantie voor elkaars netwerken.

Vodafone netwerk

Sinds de grote storing bij Vodafone van begin april is de discussie weer opgelaaid over een redundantie op de netwerken van de drie grote providers. Providers waren toen echter van mening dat het wel de ideale oplossing zou zijn om van elkaars netwerk gebruik te maken bij storingen, maar dat dit technisch erg lastig haalbaar zou zijn. Vodafone heeft nu een eerste test gedaan om dit in de praktijk te testen en de uitkomst hiervan was positief, zo bevestigt Joost Galema, Hoofd Externe communicatie bij Vodafone, aan All About Phones.

Galema benadrukt echter dat dit een vroege test was en dat er nog veel obstakels door alle providers overwonnen dienen te worden alvorens de drie grote providers, Vodafone, KPN en T-Mobile, hiervan daadwerkelijk gebruik kunnen maken. De bedoeling is dat bij een grote storing een gedeelte van de klanten overgezet wordt tijdelijk naar het netwerk van T-Mobile of KPN of andersom uiteraard. Zo kunnen klanten van de providers blijven door bellen en internetten tijdens een storing.

De providers hebben inmiddels afgelopen dinsdag hun bereidheid uitgesproken over deze nieuwe samenwerkingen en hiervoor intentieverklaring ondertekend. Volgens Galema zijn de providers nu met het ministerie in overleg over de vervolgstappen om deze redundantie daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Onduidelijk is nog op welke termijn de nieuwe techniek geïmplementeerd zal worden bij de netwerken.

Ook T-Mobile laat desgevraagd weten dat de provider momenteel samenwerkt met de overige twee providers rondom dit probleem. “Het is zeer complexe materie waar we zorgvuldig eerst de randvoorwaarden met elkaar moeten vaststellen”, aldus de provider in een statement.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters