Vodafone: “Gebruikmaken van concurrerende netwerken bij storingen wel al mogelijk”

Provider Vodafone heeft onlangs een test uitgevoerd waarbij klanten van de provider tijdelijk overgezet werden op het netwerk van T-Mobile en KPN bij een storing. De providers hebben nu gezamenlijk afgesproken dat ze gaan samenwerken aan een redundantie voor elkaars netwerken.

Vodafone netwerk

Sinds de grote storing bij Vodafone van begin april is de discussie weer opgelaaid over een redundantie op de netwerken van de drie grote providers. Providers waren toen echter van mening dat het wel de ideale oplossing zou zijn om van elkaars netwerk gebruik te maken bij storingen, maar dat dit technisch erg lastig haalbaar zou zijn. Vodafone heeft nu een eerste test gedaan om dit in de praktijk te testen en de uitkomst hiervan was positief, zo bevestigt Joost Galema, Hoofd Externe communicatie bij Vodafone, aan All About Phones.

Galema benadrukt echter dat dit een vroege test was en dat er nog veel obstakels door alle providers overwonnen dienen te worden alvorens de drie grote providers, Vodafone, KPN en T-Mobile, hiervan daadwerkelijk gebruik kunnen maken. De bedoeling is dat bij een grote storing een gedeelte van de klanten overgezet wordt tijdelijk naar het netwerk van T-Mobile of KPN of andersom uiteraard. Zo kunnen klanten van de providers blijven door bellen en internetten tijdens een storing.

De providers hebben inmiddels afgelopen dinsdag hun bereidheid uitgesproken over deze nieuwe samenwerkingen en hiervoor intentieverklaring ondertekend. Volgens Galema zijn de providers nu met het ministerie in overleg over de vervolgstappen om deze redundantie daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Onduidelijk is nog op welke termijn de nieuwe techniek geïmplementeerd zal worden bij de netwerken.

Ook T-Mobile laat desgevraagd weten dat de provider momenteel samenwerkt met de overige twee providers rondom dit probleem. “Het is zeer complexe materie waar we zorgvuldig eerst de randvoorwaarden met elkaar moeten vaststellen”, aldus de provider in een statement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. john voorts -

    Tijdens de grote storing van Vodafone zijn er idd een paar mensen overgezet op het KPN netwerk. Op deze manier konden ze toch gebruik maken van hun [url=http://www.internetvoortablet.nl/providers-gaan-gebruik-maken-van-elkaars-netwerk-bij-storingen/248]mobiele diensten[/url]. Echter als er duizenden mensen overgezet moeten worden, wordt dit natuurlijk een ander verhaal.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters