Vodafone geeft klanten toegang tot 4G in het buitenland

Vodafone heeft haar Nederlandse klanten toegang gegeven tot haar internationale 4G-netwerk. Klanten met een 4G-abonnement bij de provider kunnen in het buitenland nu ook kosteloos gebruik maken van het 4G-netwerk van de provider.

Vodafone 4G buitenalnd

Begin maart wist Vodafone, in navolging van KPN, bekend te maken dat haar klanten komende zomer ook in het buitenland gebruik kunnen maken van diens 4G-netwerk. De provider wist eerder nog te melden dat Nederlandse klanten alleen nog in Frankrijk over 4G kunnen beschikken, de rest zou later in de zomer volgen. “Vanaf de zomer van 2014 kunnen klanten en zakelijke klanten in achttien landen beschikken over 4G, voor dezelfde tarief als nu voor 3G wordt gerekend”.

Uit een test van All About Phones blijkt dat Nederlandse klanten in Engeland en in Spanje eveneens van 4G gebruik kunnen maken op het Vodafone-netwerk. Daarmee lijkt de uitrol in Europa grotendeels afgerond te zijn. Klanten met een Vodafone Red-abonnement kunnen hierdoor in 18 landen gebruik maken van het 4G-netwerk van de provider. Klanten maken automatisch gebruik van het nieuwe netwerk, zonder dat ze hiervoor extra hoeven te betalen.

Vodafone laat in een reactie weten dat het nog niet voor elk land kan bevestigen of Nederlandse klanten daadwerkelijk op het 4G-netwerk kunnen roamen. De provider zoekt momenteel uit voor welke landen dit al wel mogelijk is.

Update op 5/6/2014 om 14:00 uur:

Vodafone laat aan All About Phones weten dat de uitrol van 4G in het buitenland voorspoedig gaat. De provider bevestigd dat haar klanten ondermeer in Spanje en Engeland gebruik kunnen maken van 4G. Ook kunnen klanten volgens Vodafone Nederland inmiddels in Duitsland, Frankrijk (SFR), Roemenië, Griekenland, Italië, Spanje, Portugal en Nieuw-Zeeland gebruik maken van 4G met hun Nederlands abonnement. De provider kan nog niet aangeven wanneer de overige landen waarin Vodafone actief is over 4G zal gaan beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters