Vodafone geeft klanten toegang tot 4G in het buitenland

Vodafone heeft haar Nederlandse klanten toegang gegeven tot haar internationale 4G-netwerk. Klanten met een 4G-abonnement bij de provider kunnen in het buitenland nu ook kosteloos gebruik maken van het 4G-netwerk van de provider.

Vodafone 4G buitenalnd

Begin maart wist Vodafone, in navolging van KPN, bekend te maken dat haar klanten komende zomer ook in het buitenland gebruik kunnen maken van diens 4G-netwerk. De provider wist eerder nog te melden dat Nederlandse klanten alleen nog in Frankrijk over 4G kunnen beschikken, de rest zou later in de zomer volgen. “Vanaf de zomer van 2014 kunnen klanten en zakelijke klanten in achttien landen beschikken over 4G, voor dezelfde tarief als nu voor 3G wordt gerekend”.

Uit een test van All About Phones blijkt dat Nederlandse klanten in Engeland en in Spanje eveneens van 4G gebruik kunnen maken op het Vodafone-netwerk. Daarmee lijkt de uitrol in Europa grotendeels afgerond te zijn. Klanten met een Vodafone Red-abonnement kunnen hierdoor in 18 landen gebruik maken van het 4G-netwerk van de provider. Klanten maken automatisch gebruik van het nieuwe netwerk, zonder dat ze hiervoor extra hoeven te betalen.

Vodafone laat in een reactie weten dat het nog niet voor elk land kan bevestigen of Nederlandse klanten daadwerkelijk op het 4G-netwerk kunnen roamen. De provider zoekt momenteel uit voor welke landen dit al wel mogelijk is.

Update op 5/6/2014 om 14:00 uur:

Vodafone laat aan All About Phones weten dat de uitrol van 4G in het buitenland voorspoedig gaat. De provider bevestigd dat haar klanten ondermeer in Spanje en Engeland gebruik kunnen maken van 4G. Ook kunnen klanten volgens Vodafone Nederland inmiddels in Duitsland, Frankrijk (SFR), Roemenië, Griekenland, Italië, Spanje, Portugal en Nieuw-Zeeland gebruik maken van 4G met hun Nederlands abonnement. De provider kan nog niet aangeven wanneer de overige landen waarin Vodafone actief is over 4G zal gaan beschikken.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters