Vodafone groeit in eerste halfjaar 2010

Uit de halfjaarcijfers over de eerste helft van 2010 van Vodafone blijkt dat zowel de omzet als het aantal klanten is gegroeid.

vofone

Vodafone haalde een omzet van 944 miljoen euro. Dat is een stijging van meer dan zes procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. De telco had dik 4,8 miljoen klanten en ook dat is gestegen: met drie procent ten opzichte van het eerste halfjaar van vorig jaar.

Vodafone heeft in juni bekendgemaakt te investeren in een sneller mobiel datanetwerk. Straks moet het mogelijk zijn om overal data binnen te slurpen met een theoretische downloadsnelheid van 28,8mbps, viermaal zoveel als nu. Een andere ontwikkeling is de slimme samenwerking met RTL4 bij de populaire talentenshow The Voice of Holland. Vodafone ondersteunt RTL4 bij het programma met mobiele internettoepassingen en is daarmee voortdurend in beeld bij de miljoenen kijkers.

De telco meldt voortdurend in de weer te zijn met vernieuwing van zijn diensten. Zo is het voor bedrijven mogelijk om in te tekenen op een abonnement dat gegarandeerd altijd een verbinding biedt, ook als het Vodafone-netwerk plat ligt vanwege een storing. Dan wordt gewoon verder gebeld via het netwerk van een andere provider. Een dienst die bestemd is voor bedrijven die het zich niet kunnen veroorloven om ook maar een minuut onbereikbaar te zijn.

Vodafone gebruikt zijn winst om nieuwe investeringen te doen. Zo wordt de komende tijd duizend kilometer glasvezel onder de grond gestopt voor bedrijven en bedrijventerreinen. Inmiddels is Vodafone ook de belangrijkste provider als het gaat om mobiele communicatie voor overheidsinstellingen. De komende zes jaar bellen de Tweede Kamer, ministeries, gemeenten, waterschappen en onderwijsinstellingen allemaal via Vodafone.

Bron: Vodafone

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters