Vodafone heeft beste UMTS dekking van Nederland

Gisteren heeft het Agentschap Telecom officieel aan Vodafone medegedeeld dat Vodafone 100% UMTS-dekking heeft conform de licensievoorwaarden.

In 99,33% van de gevallen behaalde Vodafone bovendien de vereiste netwerksnelheid (data throughput). Beide resultaten liggen aanzienlijk hoger dan de gestelde norm. Hiermee slaagt Vodafone dan ook ‘cum laude’ voor de vereiste uitrolverplichtingen van de UMTS-licentie. Het Agentschap Telecom heeft maanden besteed aan het meten van de UMTS-prestaties van de verschillende providers op vele plekken verspreid door het land.

Guy Laurence, CEO van Vodafone Nederland: “We staan niet alleen op de eerste plaats bij klanten, gevraagd naar hun voorkeur, maar zijn nu ook de beste van alle Nederlandse mobiele operators wat betreft netwerkprestatie. De uitkomst van de meting kwam niet als een verrassing, maar we zijn natuurlijk blij met deze officiële bevestiging. We waren de eerste die UMTS-diensten op de Nederlandse markt introduceerden en zijn sindsdien leidend geweest op dit gebied. Een betrouwbaar kwaliteitsnetwerk met hoge snelheid is de basis voor alle innovatieve mobiele breedbanddiensten die we dagelijks aan onze klanten leveren. We hebben de afgelopen jaren honderden miljoenen geïnvesteerd in de kwaliteit van ons netwerk, de capaciteit en snelheid. We zullen dat blijven doen om onze reputatie als beste netwerkoperator in Nederland hoog te houden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. rey1 -

    nou er is hier anders een heel gebied waar GEEN 3g dekking te vinden is. en dat geven ze bij vodafone zelf toe dat daar de eerste anderhalf jaar niets aan veranderd. dus waar de 100% vandaan komt als er nog flinke gaten zitten in de dekking weet ik ook niet…

  2. Pascal -

    Ik woon aan de rand van het centrum van Zutphen en heb bij mij thuis nooit UMTS ontvangst (vodafone) ook niet op het balkon, paar honderd meter verder de stad in heb ik het wel, maar hun dekking is dus echt niet zo goed als ze hier beweren, ondanks dat dit bericht oud is en het aantal UMTS masten nu dus gegroeid zou zijn.

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters