Vodafone heeft beste UMTS dekking van Nederland

Gisteren heeft het Agentschap Telecom officieel aan Vodafone medegedeeld dat Vodafone 100% UMTS-dekking heeft conform de licensievoorwaarden.

In 99,33% van de gevallen behaalde Vodafone bovendien de vereiste netwerksnelheid (data throughput). Beide resultaten liggen aanzienlijk hoger dan de gestelde norm. Hiermee slaagt Vodafone dan ook ‘cum laude’ voor de vereiste uitrolverplichtingen van de UMTS-licentie. Het Agentschap Telecom heeft maanden besteed aan het meten van de UMTS-prestaties van de verschillende providers op vele plekken verspreid door het land.

Guy Laurence, CEO van Vodafone Nederland: “We staan niet alleen op de eerste plaats bij klanten, gevraagd naar hun voorkeur, maar zijn nu ook de beste van alle Nederlandse mobiele operators wat betreft netwerkprestatie. De uitkomst van de meting kwam niet als een verrassing, maar we zijn natuurlijk blij met deze officiële bevestiging. We waren de eerste die UMTS-diensten op de Nederlandse markt introduceerden en zijn sindsdien leidend geweest op dit gebied. Een betrouwbaar kwaliteitsnetwerk met hoge snelheid is de basis voor alle innovatieve mobiele breedbanddiensten die we dagelijks aan onze klanten leveren. We hebben de afgelopen jaren honderden miljoenen geïnvesteerd in de kwaliteit van ons netwerk, de capaciteit en snelheid. We zullen dat blijven doen om onze reputatie als beste netwerkoperator in Nederland hoog te houden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. rey1 -

    nou er is hier anders een heel gebied waar GEEN 3g dekking te vinden is. en dat geven ze bij vodafone zelf toe dat daar de eerste anderhalf jaar niets aan veranderd. dus waar de 100% vandaan komt als er nog flinke gaten zitten in de dekking weet ik ook niet…

  2. Pascal -

    Ik woon aan de rand van het centrum van Zutphen en heb bij mij thuis nooit UMTS ontvangst (vodafone) ook niet op het balkon, paar honderd meter verder de stad in heb ik het wel, maar hun dekking is dus echt niet zo goed als ze hier beweren, ondanks dat dit bericht oud is en het aantal UMTS masten nu dus gegroeid zou zijn.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters