Vodafone heeft beste UMTS dekking van Nederland

Gisteren heeft het Agentschap Telecom officieel aan Vodafone medegedeeld dat Vodafone 100% UMTS-dekking heeft conform de licensievoorwaarden.

In 99,33% van de gevallen behaalde Vodafone bovendien de vereiste netwerksnelheid (data throughput). Beide resultaten liggen aanzienlijk hoger dan de gestelde norm. Hiermee slaagt Vodafone dan ook ‘cum laude’ voor de vereiste uitrolverplichtingen van de UMTS-licentie. Het Agentschap Telecom heeft maanden besteed aan het meten van de UMTS-prestaties van de verschillende providers op vele plekken verspreid door het land.

Guy Laurence, CEO van Vodafone Nederland: “We staan niet alleen op de eerste plaats bij klanten, gevraagd naar hun voorkeur, maar zijn nu ook de beste van alle Nederlandse mobiele operators wat betreft netwerkprestatie. De uitkomst van de meting kwam niet als een verrassing, maar we zijn natuurlijk blij met deze officiële bevestiging. We waren de eerste die UMTS-diensten op de Nederlandse markt introduceerden en zijn sindsdien leidend geweest op dit gebied. Een betrouwbaar kwaliteitsnetwerk met hoge snelheid is de basis voor alle innovatieve mobiele breedbanddiensten die we dagelijks aan onze klanten leveren. We hebben de afgelopen jaren honderden miljoenen geïnvesteerd in de kwaliteit van ons netwerk, de capaciteit en snelheid. We zullen dat blijven doen om onze reputatie als beste netwerkoperator in Nederland hoog te houden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. rey1 -

    nou er is hier anders een heel gebied waar GEEN 3g dekking te vinden is. en dat geven ze bij vodafone zelf toe dat daar de eerste anderhalf jaar niets aan veranderd. dus waar de 100% vandaan komt als er nog flinke gaten zitten in de dekking weet ik ook niet…

  2. Pascal -

    Ik woon aan de rand van het centrum van Zutphen en heb bij mij thuis nooit UMTS ontvangst (vodafone) ook niet op het balkon, paar honderd meter verder de stad in heb ik het wel, maar hun dekking is dus echt niet zo goed als ze hier beweren, ondanks dat dit bericht oud is en het aantal UMTS masten nu dus gegroeid zou zijn.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters