Vodafone heeft het zwaar op de Nederlandse markt

Vodafone heeft de omzet in de laatste drie maanden zien dalen. Dit komt doordat het telecombedrijf in het laatste kwartaal 92.000 klanten verloor.

VodafoneVodafone heeft donderdagochtend de kwartaalcijfers van 2016 gepubliceerd. De totale omzet van het bedrijf over het laatste kwartaal in 2016 kwam op 13,6 miljard euro uit. Dit is 4 procent minder dan het jaar daarvoor. De inkomsten uit de dienstverlening zelf groeide wel met 1,7 procent, daarmee profiteerde het bedrijf vooral in Europa en Afrika.

De omzet van Vodafone is in Nederland met 6,4 procent gedaald. De daling komt deels door de klanten die naar concurrenten overstapte. Het telecombedrijf heeft last van flinke concurrentie op de telecommarkt. Zo hebben meerdere telecombedrijven nieuwe aanbiedingen voor mobiel bellen en dataverbruik. De providers kiezen ervoor om abonnementen voor een lagere prijs aan te bieden. Een goed voorbeeld is T-Mobile, dat sinds kort een abonnement aanbiedt met onbeperkt internet.

Vodafone gaat fuseren met Ziggo

Het is overigens de laatste keer dat Vodafone de resultaten in Nederland vermeldt in de kwartaalrapportage. Vodafone heeft de fusie met Ziggo, dat onderdeel is van Liberty Global, afgerond. Het fusiebedrijf heeft de naam VodafoneZiggo gekregen. De twee bedrijven zullen wel onder eigen naam blijven functioneren. Liberty Global en Vodafone houden beide een belang van 50 procent in het bedrijf.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters