'Vodafone heeft interesse in T-Mobile Engeland'

De Engelse zakenkrant Financial Times weet te melden op basis van betrouwbare bronnen dat Vodafone interesse heeft om de Engelse tak van T-Mobile over te nemen. T-Mobile UK zou rond de 4 miljard euro waard zijn, aldus de krant.

T-Mobile Tas

In de ochtendeditie van de Financial Times van vandaag viel te lezen dat de grootste provider van de wereld interesse heeft in de Engelse tak van T-Mobile. T-Mobile UK zou volgens de krant momenteel tussen de drie en vier miljard euro waard zijn en dat is alsnog een flinke last voor Vodafone. Vodafone draait prima maar zag de reserves wel dusdanig afnemen dat het de vraag is of het zo’n grote aankoop kan financieren in deze lastige tijden. Mocht de overname doorgaan dan zou Vodafone in de UK met 40% marktaandeel de grootste provider worden van het land. Momenteel heeft Vodafone 25% van de markt in handen en T-Mobile 15%.

Nadat vanochtend het nieuws naar buiten kwam steeg het aandeel Vodafone op de beurs met 1,3% tot nu toe. Analisten hebben er dan ook vertrouwen in dat Vodafone hiermee een goede zet doet. Vodafone heeft tegenover de krant de geruchten ontkend noch bevestigd.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters