Vodafone: hogere internetsnelheid voor alle smartphones

Vodafone belooft een hogere internetsnelheid voor alle smartphones, ook bestaande. Zo wil de tweede provider van Nederland niet alleen nieuwe 4G-klanten bedienen met hoge snelheden, maar ook klanten van het 3G-netwerk, zo meldt Vodafone in een persbericht.

De hogere internetsnelheden voor 3G (UMTS) zijn al beschikbaar in de vier grote steden en gebieden daar omheen. In 4G gaat Vodafone ook investeren. De provider voorziet dat het aantal smartphones en tablets dat met deze nieuwe technologie werkt de komende maanden sterk zal toenemen. Na de zomer hebben grote delen van Nederland 4G-dekking, belooft Vodafone.

“Door slim te investeren in het netwerk, kunnen onze klanten nu direct al op hun huidige smartphone profiteren van de hoogste internet snelheden op het 3G netwerk in Nederland. Wij laten onze netwerkinvesteringen synchroon lopen met de mogelijkheden van de smartphones van onze klanten.”, aldus Rob Shuter, CEO Vodafone Nederland.

Vodafone noemt de verhoging van de mobiele internetsnelheden het #FastForward-programma. Niet alleen de aanleg van 4G/LTE krijgt aandacht in dit programma, ook het verhogen van snelheden van 2G (Edge) en 3G (UMTS) hoort daarbij.

De 3G-snelheden worden verhoogd door twee verbindingen gelijktijdig aan te bieden. Dit resulteert in een – theoretische – verdubbeling van de netwerksnelheid. Een aantal smartphones, zoals de iPhone 5, beschikt al over de antennes en software die nodig zijn om deze snelheid te halen. Tot extra kosten leidt dit niet. Ook hoeft de simkaart niet te worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters