Vodafone: hogere internetsnelheid voor alle smartphones

Vodafone belooft een hogere internetsnelheid voor alle smartphones, ook bestaande. Zo wil de tweede provider van Nederland niet alleen nieuwe 4G-klanten bedienen met hoge snelheden, maar ook klanten van het 3G-netwerk, zo meldt Vodafone in een persbericht.

De hogere internetsnelheden voor 3G (UMTS) zijn al beschikbaar in de vier grote steden en gebieden daar omheen. In 4G gaat Vodafone ook investeren. De provider voorziet dat het aantal smartphones en tablets dat met deze nieuwe technologie werkt de komende maanden sterk zal toenemen. Na de zomer hebben grote delen van Nederland 4G-dekking, belooft Vodafone.

“Door slim te investeren in het netwerk, kunnen onze klanten nu direct al op hun huidige smartphone profiteren van de hoogste internet snelheden op het 3G netwerk in Nederland. Wij laten onze netwerkinvesteringen synchroon lopen met de mogelijkheden van de smartphones van onze klanten.”, aldus Rob Shuter, CEO Vodafone Nederland.

Vodafone noemt de verhoging van de mobiele internetsnelheden het #FastForward-programma. Niet alleen de aanleg van 4G/LTE krijgt aandacht in dit programma, ook het verhogen van snelheden van 2G (Edge) en 3G (UMTS) hoort daarbij.

De 3G-snelheden worden verhoogd door twee verbindingen gelijktijdig aan te bieden. Dit resulteert in een – theoretische – verdubbeling van de netwerksnelheid. Een aantal smartphones, zoals de iPhone 5, beschikt al over de antennes en software die nodig zijn om deze snelheid te halen. Tot extra kosten leidt dit niet. Ook hoeft de simkaart niet te worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters