Vodafone in vaste telefonie voor zakelijke markt

Vodafone Nederland kondigt vandaag aan zijn zakelijke klanten vaste telefonie te gaan leveren. Bedrijven kunnen de vaste telefoniediensten, naast mobiele telefonie en vast en mobiel internet, vanaf de tweede helft van 2008 afnemen bij Vodafone. Om dit mogelijk te maken is een overeenkomst gesloten met technologiepartner Ericsson.

Jeroen Hoencamp, Directeur Zakelijke Markt, Vodafone Nederland: De trend in de markt is dat veel bedrijven hun ICT onderbrengen bij één partij. En dat is begrijpelijk, want dit maakt het makkelijker om mobiele telefonie, vaste telefonie en datadiensten te integreren en af te stemmen. Vodafone heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van mobiele telefonie, vast internet en bedrijfsnetwerken. Klanten vragen ons steeds vaker of we ook vaste telefonie kunnen leveren. Het is niet meer dan logisch dat we deze stap nemen, zodat we een betrouwbare partner kunnen vormen voor de totale communicatiebehoefte van onze klanten.

De huidige technologie maakt het mogelijk spraak- en datadiensten te integreren, waardoor communicatie gemakkelijker en efficiënter wordt. Mobiele telefonie, vaste telefonie en internet afnemen bij dezelfde partij levert bedrijven nog meer voordelen op. Ze krijgen bijvoorbeeld maar één rekening, hebben te maken met één supportafdeling en sluiten één contract af, waardoor kosten verlaagd kunnen worden. Bovendien hoeven ze zich geen zorgen te maken over beheer en beveiliging en wordt de implementatie en integratie van aanvullende IP-diensten veel eenvoudiger. Denk hierbij aan applicaties zoals e-mail, het delen van documenten en video conferencing ter verhoging van de productiviteit.

De keuze van Vodafone om vaste telefonie aan te bieden is in lijn met Vodafone%u2019s internationale strategie, waarmee Vodafone wil kunnen voldoen aan de totale communicatiebehoefte van de klant. Hierbij staat ‘mobiel’ centraal en kan vaste telefonie en internet worden toegevoegd en geïntegreerd. Een eerste stap die Vodafone Nederland hiertoe zette was de overname van The Network Factory (TNF) in november 2006, dat jarenlange ervaring heeft met bedrijfsnetwerken en internetverbindingen voor de zakelijke markt.

Vodafone richt zich met deze aankondiging op bedrijven van 50 medewerkers of meer. Het product zal naar verwachting vanaf de tweede helft van 2008 beschikbaar zijn. Vodafone geeft aan dat, naast de introductie van dit product, meer aankondigingen in relatie tot vaste telefonie voor de zakelijke markt zullen volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters