Vodafone introduceert app om kinderen met een smartphone te beschermen

Provider Vodafone heeft een Android-applicatie geïntroduceerd om kinderen te beschermen tegen ongewilde telefoontjes. Daarnaast kan de applicatie met een code de camera of internettoegang blokkeren.

De applicatie is gratis te downloaden voor Android-smartphones. Volgens Vodafone is de app bedoeld voor ouders met tieners die over een smartphone beschikken. Soms worden jongeren gebeld door nummers die geblokkeerd dienen te worden en een andere keer hebben ouders bijvoorbeeld liever niet dat ze gebruik maken van internet op de telefoon. Met de Safety Net app van Vodafone kun je elke applicatie blokkeren met een code zodat deze niet gebruikt kan worden op een smartphone.

“Voor veel ouders geeft een mobiele telefoon voor kinderen een veilig gevoel, omdat kinderen bereikbaar zijn en snel hulp kunnen inschakelen bij een noodgeval”, aldus Klaske de Jonge, directeur Corporate Affairs bij Vodafone. “Het gebruik van een mobiele telefoon kan echter ook risico’s met zich meebrengen, bijvoorbeeld overmatig gebruik, het versturen van genante foto’s of pesten via de mobiele telefoon. Jonge gebruikers moeten vaak nog leren om verantwoord om te gaan met mobiele technologie. Daar kan deze Safety Net app ouders en kinderen bij helpen.”

Ook kan ingesteld worden dat alleen mensen in het contactboek mogen bellen naar de smartphone en dat andere nummers automatisch worden geweigerd. Daarnaast kan ingesteld worden tijdens welke uren mobiel internetgebruik wel of niet is toegestaan op het toestel. De app zal volgens Vodafone in de toekomst ook de mogelijkheid bieden om je af te melden voor sms-diensten via sms-dienstenfilter.

Onduidelijk is nog of er ook een iPhonevariant op de markt zal komen. Die kans is klein omdat iPhones te duur zijn voor de meeste jongeren. Androidsmartphones zijn voor rond de 100 euro al verkrijgbaar waardoor die voor jongeren een prettig geprijsd alternatief bieden.

Vodafone Safety Net

 

Vodafone Safety Net

 

Vodafone Safety Net

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters