Vodafone introduceert app voor televisie, gericht op sociale media

Vodafone heeft een nieuwe tablet-app geïntroduceerd die bedoeld is voor haar televisiedienst Vodafone Thuis. De apps laten middels social media zien wanneer een programma spannend was en wat er toen gebeurde.

Vodafone Thuis applicatie

Vodafone levert sinds kort glasvezeldiensten en dsl-diensten in een paar gemeentes in Nederland onder de naam Vodafone Thuis. De provider wil zich meer gaan toeleggen op tripleplay en daarbij een unieke insteek kiezen. Een belangrijke pijler hierin is het aanbieden van apps die gebruikt kunnen worden voor zowel het consumeren van content, als het delen van content via sociale media.

Zo heeft Vodafone in haar tablet-app voor de iPad de mogelijkheid ingebouwd om een film of serie die op tv is helemaal te volgen via Twitter. Met een grafiek bij de serie wordt weergegeven hoeveel commentaar er op een bepaald moment was over het programma. Bij grote pieken kan men er vanuit gaan dat er op dat moment iets spannends gebeurd was en kun je vervolgens on-demand terugspoelen als je het net even gemist hebt. Programma’s die je aan het kijken bent kunnen via Twitter en Facebook gedeeld worden met een link naar de programmagids. Daarnaast kun je ook een rating geven aan het programma en deze vervolgens delen met je Facebook-vrienden.

Vodafone heeft daarnaast ook de optie ingebouwd om zenders te kijken op de tablet via Wifi. Dit kan wel alleen in het huis aangezien het signaal via de Vodafone-router moet lopen, anders werkt het niet. Volgens Vodafone heeft dit vooral te maken met een rechtenkwestie van de aanbieders in Nederland. Er zou relatief weinig toegestaan worden door de commerciële en publieke omroepen.

Een andere optie is om de televisie te besturen via de tablet. Daarnaast kan ook een programma dat bekeken wordt op de tablet met een swype naar boven gelijk naar de televisie gestuurd worden. Ook kan een programma op de televisie bekeken worden en een ander programma op de app. Tot slot zit er ook een uitgebreide televisiegids ingebouwd die veel achtergrondinfo geeft over de programma’s die aanstaande zijn en die al geweest zijn. Vodafone heeft aangegeven dat het de functionaliteit flink gaat uitbreiden. Daarnaast zal de app voor Android beschikbaar komen en op termijn ook voor iOS en Android-smartphones.

Vodafone Thuis applicatie

 

Vodafone Thuis applicatie

 

Vodafone Thuis applicatie

 

Vodafone Thuis applicatie

 

Vodafone Thuis applicatie

 

Vodafone Thuis applicatie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters